Mån 11/5-2009

Glömde ju! Bara 5 dagar kvar till sofie kommer hem.......................................

Mån 11/5-2009

Tjoho!!  I helgen har jag verkligen haft användning av mina ben. I lördax blev jag töm körd runt sjön, ca 7 km i raskt tempo ja det är det fina i kråksången om jag går först får jag bestämma takten. I går gick vi en jättelång runda förbi hägernässtrand, viggbyholms båtklubb förbi lillmattes skola och hem. Här mötte vi väldans massa tvåbeningar och jag blev klappad och kliad. Matten trodde hon gått fel 11 gånger minst och var tvungen att fråga om vägen hela tiden. Men vi hittade till slut. Och när vi kom över tågspåret så vi var på RB s sida kunde jag ÄNTLIGEN kissa...läääänge. jaa jag har ju lite problem med att kissa och bajsa på andras marker man måste hålla sig faktiskt, och det är ju bra när vi går på gång och cykel vägar att det inte händer en massa "små" olyckor där.

Igår morse pratade matten om att vi skulle byta hage?? jag fattade verkligen ingenting. nix och dessutom hade jag glömt bort det efter vår promenad, så när matten börjar leda mig ner till vinterhagen ifrrån alla andra hästar blir jag så förtvivlad jaa jag funderade på vad för ont jag möjligtvis hade gjort som blir straffad så hårt? men se vi gick bara igenom delar av vinterhagen och sen öppnade matten eltrådarna mitt på och seee.... En jättestor hage full av långt nytt gräs och självklart en hel del av kamraterna som redan blivit överflyttade.  HÄRLIGT!! den här hagen måste ju undersökas.. jag fick galopera fullt runt runt och de andra kompisarna följde med. Den är JÄTTEstor och väldans mycket gräs.
På kvällen igår kom matten och hussen ner för att kolla hur jag hade det PRAKTFULLT med galopper och lek med det andra så matten trodde jag trivdes bra och det hade hon nog rätt i.
Neej nu skall det knoppas jaa det är kämpigt med ny hage så man måste ju sova åxå..
Ps fölet växer och mår fint det bor i hagen utanför mattes hus.
Tjipp Nikkisen


Ett när foto.....

Närfoto

Fredag 8/5-2009

Åhhh neeeeej! Igår kom tjejjerna genom hagen och såg att jag blivit skadad igen.............Matten kom sent på kvällen när hon hört att jag blödde ur ögat""" Ja nu var det ju inte så farligt utan matten tror att jag sprungit in i träd eller så och såret satt utanför ögat TACK OCH LOV! Hon kände sig lite skyldig eftersom hon dagen innan just sagt att det var första dagen jag inte gjort mig illa och att nu kanske var skaderisken lite mindre! Joho sånt får man tydligen inte ens tänka om man är skrockfull som matten är.
Och eftersom hon kom ut till hagen kl 18.45 igår så fick jag bara komma in och äta havre samt få mina flätor uttagna och sen kantklippa mattens gräsmatta Jag var jätteduktig så hon..
Men ikväll tänkte hon plocka fram vagnen och köra en lite långre tur.

8 DAGAR KVAR TILLS SOFIE KOMMER HEM!!

Nix nu är det tydligen arbete som gäller...........................tjopp Nikkisen ( syndigt om mig)


TORS 7/5-2009

Godmorgon!!! Idag börjar morgonen med sol sol sol Härligt jag och hela flocken ligger på solsidan och solar, Det har ju regnat nu till och från hela veckan vilket varit bra för allt gräs så nu skall matten få igång den morrande gräsklipparen.
Men kanske kan vi få foder i sommar åxå eftersom alla gärden var så torra innan.
Fölungen växer så det knakar och är nu väldans stadig på benen. Och matten och jag har varit på promenad varje dag eftersom jag har ökat mitt tempo så har matten fått småspringa hela tiden och det var nyttigt för henne.

Sandupptagning har matten suttit och sammanställt i 5 dar och det är typ 2 dars jobb kvar sen kan lunken få hoppa in.
Ihelgen är matten ledig och vi skall packa vagnen med fika och ge oss ut på lång tur (om vädret är fint)


Nu är det bara 9 dar kvar tills Sofie kommer hem.. tänk igenom vad DU skall packa med hem!!!!

Liten rapport från sjöhagen........
Nikkisen


Mån 4/5-2009

Ny månad...Maj Maj Måne!!!  Bara 11 dar kvar till Sofie kommer hem! I lördax kväll damp det ner en fölunge###### en liten hingst Japp bara ben och lite ragg minsann, ´När matten skulle ta ut mor och baby på söndagen i´en dagis hage så hotade han tydligen med att bitas men matten blev inte rädd, neej föl som är så små har ju inga tänder. Men neej inte försökte han bita matten utan föl gör sådana gap rörelser med munnen för att få vuxna hästar att förstå att dem är föl och behöver beskyddas...
Japp alla stona blev ju helt lyriska när människorna kom och fångade mamman och fölet,, jo dem tyckte att det var bra att låta mor och barn komma in i stallet ett par dar så dem fick lite lugn och ro ibörjan,, men det tyckte de andra stona var en puckad ide dem ville ju åxå vara med och gulla med den,
Så nu har alla stalltjejerna samt Krister kommit med en massa namn förslag på den lille och matten gillade först Dollar men sen kom Krister på DIEZEL -hel bra tyckte matten så hon röstar på Diezel oh så lätt att säga.. Men vi får väl se vad det blir.
Annars kom mattens syrra med familj och dem badade varm badkar på kvällen grillade och festade det är ju inte klogkt så mycket Partaj som dem riggar.
Igår fick jag följa med på inkörninga av Jonte.. (fjording föl & gammal granne till mig)  och jag fick dra en shetlandponny Stina på släg med ett barn på ryggen jag var jätte duktig dessutom hoppade hingsfasonen in i slut backen där jag rajsade upp för med matten i vagnen och shettisen bakom matten tyckte jag var duktig uppför men att jag borde släppa mitt hingst beteende fast jag har ju blivit lugnare... Så snrt kanske det är borta helt (Tror matten).
Nix i pixi nu regnar det ute så jag skall krypa under ett träd en stund
Glöm inte att heja på mig om ni går förbi...
Nikkisen

Foto...som Carro tagit.




Fedag 1/5-2009

Dagen efter valborg.... Matten firade med familjen och grannarna. Allt var relativt lugnt. Men mitt i natten när vi pållar står och dåsar hör vi tramp steg...tass tass tass.. Brak tass igen ja och ett spökligt mummel. Vi blev ju självklart skiiiiit rääädda, va det spökar i hagen  shiiit vi drar. Sen skrämde vi ju upp varann en del och började springa och blåsa luft och sånt tassandet närmade sig det verkade inte vara speciellt rädd för stora hästar jaa vi var verkligen uppskrämda när vi plötsligt hör min mattes röst som försöker lugna oss... Puhh det var ju inte så farligt hon bad om ursäkt för att hon skrämt oss och vi fick smaka morötter.. så nu kändes allt mycket bättre fast nu på morgonen ligger vi helt utslagna mitt i solskenet och bara snarkar...
Neej nu är det fullt jobb och sen är det ju Maddes fest kl 17. matten sk sätta upp håret på Lollo mmm
Hej hopp trötta hälsningar Nikkisen.

RSS 2.0