Tis 31/3-09

Johoja nu är det mycket, matten har djuren den här veckan. Han bonden, frun och hunden är borta på semester en vecka, skönt för dom men Jag då?? jag fick tydligen åxå vara hel ledig från matten något om att hon är trött osv..
Nu hotade hon om det här med flätor ikväll vi får väl se om hon kommer ihåg det??.

Helgen som var, var hon och maris familj på massa mässor. Så då glömdes jag bort igen, neej det får vara slut på detta.

Idag är det +7 grader strålande sol och lite blåsigt, bra tycker matten då kanske det äntligen börjar torka upp all Dj"vla lera överallt, Nu kommer vi hästar in med ett ton lera på våra kroppar. jopp det är nämnligen dödsskönt att ligga och gnugga hela kroppen i leran, ja vi håller ju på att tappa all vinter päls. Fast än jag är liten står matten i ett moln av snövita hår som fastnar på henne överallt. Hon nyser och det kliar tydligen även på henne, ganska roligt faktiskt.

Nix nu skall det kontoras, måste ju hinna med båd jobben... tjenixen hörs Nikkisan

Torsdag 26/3-2009

GRATTIS SOFIE  PÅ födelse dagen, önskar Sanna med familj och Nikkisen.

Idag är det -5 grader men JÄTTE soligt, vi måste ha solglajjer.. Ja det är ju nåt sorts häftigt ungdoms påhitt man har framför ögat så man inte blir bländad.. I Tyskland kallade vi detta skärm mössa.

Igår hände inge kul utan matten skulle med barnen åka till Värmdö och fira Lina 10 år. Så i morse varnade hon mig att -idag var inget att leka med utan vi skulle verkligen arbeta ikväll.. så passa på att vila huvet i hagen.

I söndax började matten med tre nya trix och jag börjar förstå dem men kanske inte helt så jag gissar att vi skall repetera dem om och om igen.
Jag har har kommit på ett nytt sätt att få morötter av henne... Joo på morgonen när hon kommer ut för att fodra mig, så står jag helt tyst tills hon fiskat upp havre hinken ur sandlådan och börjar med att öppna grinden till fjordisarna Dåå börjar jag gnägga för allt jag är värd och så gör jag det tills hon hunnit fram till mig och bara mosar in morötter i min mun. Klyftigt utav mig va??

Nej nu är det arbete tydligen så vi hörs.. Ps Sofie ta en öl för oss åxå..
Nikkisen

FREDAG 20/3-09

Stor husse 45 i onsdax..Nu skall det firas!   i morgon, då kommer tydligen folk på besök. Matten har djuren så hon kanske inte hinner vara med hela dagen men hon kommer att kunna besöka huset tror hon. Igår var vi på prommis.. en jobbig en Upp till skansbergs toppen på tid.. ja hon tyckte vi skulle springa uppför..Japp kände jag jag behöver få skena omkring lite men hon ger upp efter första branten, STOOPPPPP!!! sen skulle vi gå lugnt och stilla och stanna oh vila här och där HELT VÄRDELÖS matte.. hon vill ju så mycket men den tjocka kroppen är ju i vägen hela tiden.. Hennes JÄRTA måste ju var som på en nitifemton årings........... Jag fyller faktiskt bara 6 år och mitt Hjärta är som på en tre åring starkt och friskt hahahah... Men jag har kommit på att om man biter henne i sidan och sen börjar springa då jagar hon efter (en kort sträcka) men med övning så borde man kunna få henne att springa längre och längre sträckor varje dag.. VAD TROR NI????
Vi har fått en kalv Jaaa inte matten och jag utan en kossa i lagårn den är jätte fin, svarta sidor och vitt på ryggen, och inte är den rädd av sig neej den kommer fram till grinden och man kan klappa den.. Så snart enl matten kommer gården att myllra av djur bäbisar det ska ju komma ett föl åxå så nu är det ju på riktigt väntans tid.
Nix nu skall jag nog straxt komma ut i hagen så vi hörs..

Till Sofie, Vi saknar dig hoppas allt går bra och att du har roligt! Din pojkvän berättade att du smakat på socker rör Hur var det??? Matten är avundsjuk jag vet inte hur sjuk man är då?? men hon verkar inte hosta inte ha feber så det är nog inget farligt kanske blir hon frisk snart...


Tisdag 17/3-09

Har haft trassel att komma in på bloggen men nu verkar det funka..
I helgen var matten med familj hos hennes syrra på kalas..skoj tydligen. Sen har jag nu blivit tömkörd ett antal kvällar..jaa det har ju blivit ljust ute nu så matten har joxat med mig på kvällarna istället, sen skall hon fixa krubb till alla ungar och sånt så det blir svårt att kasta sig över data burken vad jag förstår. Jag är jätte duktig på tt bli tömkörd håller ett helt annat tempo tydligen så matten är varm och svettig när vi kommer tillbaka, Duktig matte!! det mår du bra av.

Lill matten har varit på en fortsättnings kurs på 4H (där hon är nåt ledare) där fick hon och Sanna M lära sig ge sprutor ja först på en apelsin ja ni vet den oranga skumma Ja dom är tydligen inte sprut rädda Bra att det finns sån som nya sprutgivare kan träna på. Så nu kan hon ge sprutor om det behövs, Jaa jag kommer inte vilja ha nån.

Vi fick ju jätte mycket snö förra veckan men nu är den nästan borta och idag regnade det, konstigt väder men vi behöver verkligen inget mer vatten, allt är lerigt och halkigt, Japp om man försöker springa blir jag ännu mer prickig ja över allt.
Det skulle vara skönt om det blev torrt ocjh soligt.
Igår kväll mötte vi en JÄTTE ilsken hund Som tur satt den fast i ett koppel men den verkligen ATTAKERADE oss jag trodde matten skulle smälla av: Hon var ju något på kriksstigen igår jo nån DJ--la idiot till reklam företag kör med några helt uppåt väggarna regler. Nu har dom fått halva läxan, och imorgon kommer chefen på detta företag (Svenkska Handelshuset) få reda på resten. Matten är ju inte klok så ilsken hon kan bli på dumma (korkade) människor hon tycker att det inte borde få finnas sådana på viktiga poster på företag. Jag vågade inte fråga vert dom skulle få jobba man blir ju lite rädd här går jag framför henne i två snören hur dumt verkar inte det?

Neej nu skall jag kolla under granaen och se om det börjat komma upp några gröna strån chipp Nikkis.

Måndag 9/3-09

Magnus 20 år igår, Matten med familj åkte dit för att fira. Så vi hann inte göra något.
I helgen hade matten djuren och då finns det inte tid för mig, fast i lördax så skulle det flätas man igen dock inte särskilt lyckat för hon prövade en annan sort men den har gått upp nu så hotet är att jag skall flätas im ikväll hm, När matten har djuren pratar hon väldigt mycket med dom det skall pjollras och fjäskas, -Är ni hungriga? -Är madrassen bra? jaa så här håller hon på. Igår var det några flickor som kom och hjälpte matten med att fodra oss, dem var så duktiga och söta.

Idag skall vi på promenad i eftermiddag det ligger väldans mycket is på vägarna och vi har verkligen problem med att gå ut, i lördax så började matten träna in et nytt trick men jag har inte riktigt förstått vad jag skall göra så det är bara första steget som funkar än, men hon ger inte upp så lätt.
Nästa helg skall matten och familjen åka till Moster Mia för PA fyller 42 i veckan och sedan fyller tydligen stor husse veckan efter. Det är väldans mycket födelse dagar och jag fyller i April. Undrar om jag åxå får en sådan där tårta då?
Jag får vänta och se.
Neej nu skall matten börja jobba igen så vi får höras senare.. Tjipp Nikkis


Tis 3/3 09

Tjenixen igår fick matten min stamtavla från Tyskland och även mitt Tyska häst pass så nu har jag två. Enl stamtavlan heter jag inget bara ett nummer DE 410 100552403, och jag skall tydligen vara brännmärkt på mitt högra lår med en symbol och nr 24, Matten skall kolla detta men för att se måste hon blöta ner min päls och det är ju lite kallt....
Stuteriet heter Gestüt Max und Moritz, och ligger i Herford Tyskland. 

Min Pappa heter  (Se bild nedan) Merlin De 335 350228496 och är en partbred shetl, färg Tigerschecke.
Nikkis Pappa

Min Farfar heter Morei  DE 335 351193889 Part bred shetl. Färg Schimmel
Min Farmor heter Hauptstutbuch Anette V. Brunn. DE 302 020037188 Part bred shetl, Färg Leopard.


Min Mamma heter Hauptstutbuch Zuchbuch Svetlana DE 335 350228396, Partbred shetl Färg Tigerschecke

Min Morfar (se bild nedan) Heter Mescal DE 335 352127191 Part bred shetl, Färg Schwart brun
Nikkis morfar

Min Mormor heter Hauptstutbuch Sonny von Brunn DE 302 020037088 Shetland, Färg Leopard.

Dessa är mina närmaste, det finns 8 namn till men det blir så krångligt ...Matten undrar nu hur min mamma ser ut eftersom jag är vit..??? och är stamtavlan verkligen helt rätt? Nja nu ser den ju ut så här så ...men är det inte lite märkligt att både pappa och morfar är svarta?? Ja Farfar skulle ju ha va varit skimmel och både farmor och mormor är samma som jag Leopard. Ja vi får kolla brännmärket om det är samma som på pappret.

Imorse gick vi på promenad.. Och Matten snackade om att jag skulle tränas på att inte bli rädd för den prassliga tidningen.. Jag vet inte om jag är rädd eller bara tycker att prassliga tidningar låter äckligt? iv iket fall så lade matten den äckliga tidningen på min rygg det har hon ju gjort förut men då låg den stilla nu retade matten tidningen så att den fladrede och prasslade något förskräckligt.. ja det klart när man inte vet vad som skall hända när hon retar den då är det ju läga att bli rädd.. matten höll grimmsnöret jätte kort och retade tidningen och jag försökte smita undan jaa så här höll vi på tills alla utom tidningen blivit svettiga men matten berömde mig och efter ett tag brydde jag mig inte om tidningen och då fick jag morötter och berömm samt att den äckliga tidningen blev straffad och blev ned knölad i mattens stora ficka Ha där fick den.
Nu skall matten hämta mer kaffe och börja jobba.. Vi har ju fått ca 5 cm ny snö inatt så alla plogar snö, Skönt nu kan vi börja tjäna pengar igen.  Till Sofie om du läser Mellan hussen har kommit hem Super brun, Rakad mm Vi träffade din syrra i lördax hon verkade må bra men hade bråttom till nåt riktigt märkligt FRISKIS & SVETTIS (USCH)  Ha det bra samtliga Kompisar Hörs imorn NIKKIS

RSS 2.0