Airbrush

Här får inte Nikita kommentera något han får heller inte se dessa bilder...
Jag gillar att teckna och för ett år sedan fick jag en airbrush en IAWTA cbla nånting. Väldigt skojigt jag har gått från att nästa malla allt till att träna på att göra bilder helt på frihand Jätte svårt dessutom har jag börjat med transparanta färger. inte ett dugg enklare.. Här kommer jag försöka publicera en del bilder jag gjort. 


Torsdag 18/12-2008

Idag blev man tagen på liggande ställning.. Här är livet halva natten och när det äntligen blir lugnt så släpper låsen i knäna och man faller ihop som ett korthus.. Där ligger man helt utsträckt på halm madrassen och vaknar inte ens när matten tänder lampan, rätt som det är står hon bara över mig Så där bra, en skräck häxa som lutar sig över en tror du man vaknar då?? jorro men det är inte så lätt att vara klarvaken på en gång så matten fick vänta lite med att springa ut.. men hon fnissade, jag såg tydligen ut som lillhusse på morgonen verkligen ingen koll på nåt..Jag förstår verkligen inte vad som var så kul.
När vi sen kom till station och min favvis slänt låg det nåt silvrigt glittrit, halv stort föremål på marken, än en gång ett bevis på att jag tydligen inte var riktigt vaken jag missbedömde avståndet eller nåt, iallafall lyckades jag komma för nära grunkan..Den spratt liksom,(helt oprovoserat) upp i luften och morrade kraftigt..jag höll på att skita på mig jag stutsade rätt upp i luften och lyckades med näppe landa på alla fyra tassarna (som en katt)  sen stog jag och darrade med alla benen utanför kroppen, men nu tyckte visst matten att det vart synd om mig och modigt fångade hon grunkan och tog i den med händerna men den gjorde motstånd och morrade mot henne åxå, fast hon blev inte rädd utan talade lugnt till grunkan och mig och sa att det var en folieform (om jag var ett sak skulle jag inte vilja heta folieform fnys) Hon förklarade att det fanns grus iden, det var därför den morrade hon vände upp och ner på grunkan och gruset föll ut och tänk den blev tyst.. Modigt, sen till det jobbiga jag skulle tydligen lukta och fixa med den, hon sa att jag skulle vara mindre rädd om jag undersökte den. Var det något fånigt här står jag med alla benen på helspänn, skakade i hela kroppen var beredd på fullt slagsmål och så är grunkan bara något skräp som nån slängt där. Jag försökte överföra mina tankar till matten att om hon skrattar nu så mördar jag henne.. men hon skrattade iallafall inte öppet, när jag tvingats nosa på grunkan fick jag en stor bit morot som plåster på såren...(Neej blev inte skadad men man säger tydligen så på Svenska)  Jaa nu var jag iallafall vaken och skämdes som en hund här försöker man bavisa att man är en stor hingst snygg och ball och så där och så blir man skit rädd för en folie form Jaaa vi får bara hoppas att det inte var många som såg och att matte glömmer fort, hon sa förvisso att hon skulle ta med en sån grunka till min box och låta mig pyssla med den där så jag inte tycker att dom är så läskiga vet inte om det är en så bra ide? Men vad kan jag göra?
Nu skall jag försöka vila lite till medan fårtackorna och deras kille tydligen äter... plopp Nikkis

Onsdag 17/12-2008

Gääääässssppp!!! Jaa idag var vi JÄTTE trötta, jag och matten gick och gäspade i takt...Vi släpade fötterna efter oss och allt gick väldigt långsamt jag åt tydligen gräset i slowmotion.
Men idag fanns det tidningar kvar till oss, är det inte lite märkligt att när man hittar ett sjysst tjyvställe jaa då finns det inga tidningar där Hm, man undrar ju om det verkligen får gå till så??
 Nu är det så Dj@@@vla mörkt ute så man ser inget heller och det är mörkt till kl 9 på morgonen sen börjar det bli mörkt vid 15 och dessutom är det molningt, så den lilla stunden det borde vara ljust har ju den här gud personen täckt för den s&tans solen,,,Man kan ju inte tanka nån energi nånstans! Vi borde göra som de här nallarna (ja man kan vinna dom på lotteri har matten berättat) hur som helst dom går tydligen i nåt ide och sover hela vintern det vore väl nåt? Krypa in i en halm håla och bara knoppa bort alla måltider, måsten,mm Jaa kanske inte havren??? Hur blir det då? utan havre? neej vi ska inte missa havren! Ide kanske inte för oss....Neej men den här gud historien skulle ju kunna tända den rackarns lampan så man vet var man befinner sig. Matten har berättat nåt om att straxt vänder det och blir ljusare igen: Jag kan tala om att hon verkligen inte vet vad hon talar om för det har inte vänt nånstans nix, Mörkt Mörkt Mörkt Jaa Mörkt.
Imorgon skall stor hussen få sin nya Lap top kul namn va Jo matten har ordnat en mail adress till ho -nom så han ta hand om sina egna mail. Varför heter allt data på ett annat språk.. borde det inte heta Bärbar dator och elektronisk post tillexempel?? eller är det för att det Svenska språket är så tråkigt att hitta på namn i?
Neej Nu skall se om jag kan pilla ut dom sista hö stråna från havre halmen hörs imorn Nikkis

Tisdag 16/12-2008

Tjing tjing! Idag ska jag få en egen saltsten.....Den finns tydligen i mattes bil redan men hon glömde den. Jopp den skall vara med en massa tillsatser som selen koppar och en massa annat smått och gott.. nu till det märkliga enl matte om man köper ett halvt kilo vanligt enkelt salt i mataffären kostar det nästan 30 kr men en saltsten på 800g extra tillsatt kostar 15 kr i en hästaffär??? hur kan det vara dyrare i mataffären? Till hästar ok eftersom vi tydligen är klassad som en typ hobby, men för barnfamiljer....
På promenaden idag stannade ganska många vid station och snackade med oss det kom en man som kallade mig för gräsklipparn jaa kanske för att jag som bäst höll på att proppa i mig gräs från min favvis slänt..
Zasette har flyttat in i lagårn hos korna vi har en sjukbox där och då fick Nappe flytta in hos Fjordbäbisarna och jag blev kvar själv...men det gör inget nu har jag ca 20 m2 helt själv (svårt att värma upp det helt själv) Jag behöver inte vakta min mat heller, det är ju bara jag här. Fast dem tre finns ju på andra sidan foderbordet så jag ser ju dem hela tiden.

Fårtackorna har blivit lyckliga, deras nya kille har tydligen kommit och han är ju ganska stilig, ett pälsfårs bagge, grå med husses lockar i pälsen, ser ju lite knasigt ut på ett får. Husse passar bättre i det. Så nu är det kärlek som gäller i deras avdelning och han jobbar med alla fårtackorna dygnet runt, jaa man får sår i öronen när dom tjatar på han. Vi får hopppas att det blir många lamm matte säger att dem blir korsningar nu eftersom fårtackorna är gute får (från gotland)
Jag vet inte vart det landet ligger men dom förstår och pratar mycket bättre svenska en jag, ja dom har tydligen bott här på gården längre tid en jag.
Nix nu skall jag fördsöka Powenappa lite för fåren äter just nu... siisisiisiimsov


Måndag 15/12-2008

Skrammel... Idag var matten jätte pigg... Vi har nu hittat en rutt som funkar, vi går över bron och på andra sidan till stationen. Snattar dem där tidningarna  ( jaa först får ju jag träffa en del resenärer och så får jag äta gräs på ett berg vid stationen..) Sen går vi igenom dom svåra grindarna och så är vi på vår sida igen och nu går vi hemmåt.. Rundan tar en timme och en kvart inklusive gräsätning.
?%&#"!)((/ Mötande?? Jag måste bara få berätta en konstig sak.. vi möter ibland tvåbeningar som inte kan gå som hästar joo dom har fyra ben joooo först dem där vanliga sen har dom stela pinnar (stavar säger matten) men stava det är ju det hon kan annrs skulle det ju inte bli en blogg) jaa iallafall dom har pinnar i händerna och försöker gå som en häst Och dom är helt Värdelösa på det ..Först är en del pinnar för långa andras är för korta sen har dom fel tempo det ser ju för roligt ut när folk försöker gå som hästar men för oss hästar tar det ju bara en timme så kan vi ju gå hyfsat.. så undrar vem som är smartast??  Matten berättade att nu var det bara 9 dagar kvar till hjul haa vi har ju hjul över hela gården häst vagnar skottkärror bilar traktorer mm så hur kan det vara hjul snart?? jaa hon är ju för knäpp men hon sa att man kan önska sig hjul klappar jaha jag som inte gillar klappar så där värst joo om dom är mjuka och på bogen där kan man klappa ganska mycket faktist men mest klia på mina framben borde man inte kunna få hjul klia?? neej hon sa då att det betyder nåt sorts present jaha som -Hej jag heter Nikita eller?? suck -neej nån grunka som man kanske önskar sig. Man skriver en önskelista och kanske kan man få det då..Jag önskar mig en dragsele som passar så jag kan dra en vagn neej nu ljuger jag Matte önskar mig det. jag vill ha en läder grimma dem är skönare mot skinnet sen vill jag ha en riktig ryktborste. Läder tvål och smörja önskar sig matte igen. Man gummisnoddar såna med tråd runt. Till min man. Några väldigt små reflexar runt mina ben matte, tror att såna som hundar har skulle funka..
Mineraler önskar jag mig. Jaa här är ju lite hjulpaket vi önskar oss. Nu skall jag tänka ut hom det är något mer??
Tjipp Nikita...

Tisdag 8/12--Söndag 14/12

Jahaja Den här vecken sprang ju iväg med rasans fart, först hade Husses firma kurs i två dagar  sen skulle Husses firma ha något Planerings/event dag i torsdags och i fredax kom matte med vin ångor runt henne och något vinglande hon hade slutat festa kl 05.00 och kom till mig 06,15 tror ni hon hade hunnit nycktra till??? Neej det formligen spöregnade en sån där dag då hon inte skulle gått ut ens och här kommer hon skuttande och tycker att vi ska gå ut ?#?
Knasigt men jag följde ju med som vanligt..Hade jag nåt val?  Hon var ialla fall väldigt generös med morötter...
I helgen hade matte och husse alla djuren igen sö i lördax gick vi på två timmars promenad och träffade väldigt roliga männinskor. I söndax var vi på promenad åt Skavlöten där hittade jag jätte smarrigt gräs. nix jag får skriva mer imorn
Skvirrel :::::::::::

Måndag 8/12-2008

Hallo nu har det varit helg med julmarknad sjukt mycket folk... Mattes mamma och syrra med familj var här mormatten fyllde visst år jaa vi gick en lång promis i söndax via Arninge c med omnejd och när vi kom till K-Rauta var jag bara tvungen att lägga mig ner och rulla runt i leran det luktde fantastiskt gott sedan....Idag blev det ingen promenad alls neej Stor husse skulle ha en kurs och matten var tvungen att koka det där kaffet till alla som skulle komma... Vi skulle visst
träna på ett nytt trick i kväll..
Tricket!!! Matte springer bort och ställer sig nånstans sedan gör hon ett SCGSviissle ljud och då är det meningen att jag skall komma.. hur enkelt som helst så nu kan jag det åxå neej nu är det 20,30 och läggdax för länge sedan...natti natt
halm madrass......


Fredag 5/12-2008

Tjyvat!!!  Vi har tjyvat jaa ialla fall matte.....Vi gick över bron--tågspåret och hamnade på andra sidan tågstationen...Och där hittade matte en stor grön låda med något tidning METRO och då tjyvade hon två st en till henne och en till hennes granne... sen fick vi springa så ingen kunde ta oss. Hon säger att TJYVA är fult, och så får man inte göra..hm undrar om det finns mer förbjudna sakar man kan göra och sen bara springa ifån dom??

Igår försökte vi oss på nya trix men det gick inte så bra, för jag hade så mycket spring i hela kroppen och med dom nya fötterna. Så matte släppte in mig i den stora hagen och sen jagade hon mig, jag fick en dask i baken så jag skulle springa och som jag sprang. HÄRLIGT när man springer så fort att det känns som man flyger jag var tvungen att gnägga av glädje..flera gånger.  Nu till hagens underlag L.E.R.A och då menar jag verkligen Lera... jag halkade och ramlade en gång och då blev halva jag svart.. när jag inte orkade mer så hittade jag den värsta lerppölen och jag var bara tvungen att göra änglar i den så nu är jag hel svart,, så det kan inte göra så mycket att vi tjyvade imorse för dom kommer tro att det var Nappe som var med och han var ju hemma hela tiden Hahah ingen kommer leta efter en vit häst hehehe.

Nu till något tråkigt Sazette har ont i alla fötterna och måste stå inne med oss. Nåt "fång" tror jag det hette.. matte säger att hon ätit för mycket mat och då fått denna hovsjukdom så nu blev hon lite rädd att kanske jag åxå kunde få det så nu blir matransonen ännu mindre fördömt!!!
Neej egentligen tråkigt för det gör tydligen jätte ont matte förklarade att det var som att tvinga i fötterna i för trånga skor dygnet runt. Synd om henne, Fjording bäbisarna fick gå ut själva och dom är ju lite knasiga och behöver en vuxen häst som förklarar allt så nu på morgonen var det jätte förvirrat om hur, när, kanske, skulle gå ut men ute är dom så nu måste vi gnägga högt till varandra och förklara vad dom ska göra...

Neej nu skall jag kolla om Nappe spillde lite havre i madrassen (man kan gräva en grop) och så måste han förklara det här med tjyva ni kan som vanligt besöka oss i hagen bakom plansilon.. tag med nåt mat -aktigt så kan vi lossa att vi sitter i fängelse.....Plopp..

Torsdag 4/12-2008

♣Tjipp... Igår kom Äntligen hovslagaren, en tant?? hon var lugn snäll och väldigt snabb i ett huj var tre av mina fötter klara och dom kändes så fina, jag var tvungen att trampa runt runt för och känna hur fina dom kändes, Jag tror att det kändes samma som när lillmatte beskrev sina nya stövlar, hon fick härom veckan hon kan tydligen nästan flyga med dom.
Ialla fall var det bara vänster fram kvar och matte försökte förklara för hovslagar- tanten att när man tar  i det benet så
skall ju jag stegra så detta kan bli ett ganska märkligt missförstånd..Och det blev det, matte har lite att ändra på..
Jag kan ju inte "bråka" när det skall skäras i ens fot.. men jag bråkade verkligen inte jag var ju bara lydig hahhahha.

Vi får försöka hitta på ett annat kommando på stegringen hm matte suckar. Den här hovslagaren vill sätta upp mitt ben frammåt och fila från det hållet och på höger fram som jag tränat att hälsa med, gick det ju väldigt bra, ett trick som hjälper henne Skönt att inte allt var fel.. Matten berättade efteråt att hon varit nervös för att jag skulle vara en bråkig häst som man måste skämmas för men det var jag verkligen inte jag kunde uppföra mig hihihi.

Min matte har en syster som har ett barn MY (ja hennes namn)  Neej inte muuu utan MY, när man tycker att det är för kort kan man länga namnet till Mysan.. och det heter åxå en av våra gårds katter (jätte äcklig tycker matten) Neej inte namnet utan katten. Ialla fall Flickan My tyckte att jag skall lära mig att hoppa nått hopprep..Så nu har matte kommit på hur jag skall lära mig det, men hon måste ha hjälp av två andra, ett rep och några rör.. Jaa jag fattar verkligen inte, men vi får väl se... Och om detta inte är roligt då kommer jag kräva MY på morötter en hel Påse.. bara så du vet.

Imorse gick vi vilse stigen och vet ni vad vi gick Vilse och hittade bara tre skyltar av nurton möjliga PINSAMT,, Fast det var verkligen jätte mörkt.
Neej nu skall jag nafsa Nappe och kolla om han vet vad ett hopprep är..Besök oss gärna i hagen bakom plansilon

Onsdag 3/12-2008

Det fanns ingen tid...

Tisdag 2/12-2008

Matte hade fullt upp på kontoret...


Måndag 1/12-2008

Blogg sidan låg nere...

Måndag 1/12-2008

Tjaba.. fredaxens inlägg har tydligen kommit bort men vi kan göra en snabb resume,,Sofie Nappe Matte och jag gick till MC DONALD igen fast nu en helt annan väg, vi gick längs havet på en jättefin promenad väg.. I helgen, hade jag trix träning ihop med Krilles grill -gäster, jag fick pröva på att göra detta när krille spela musik och när barn tittade på, ohh jag var inte ens nervös utan gjorde allt jätte bra.. Matten kom på att hon kunde hålla fast mina framben och vi kunde dansa ihop  nåt jag tydligen skall lära mig från och med nu...Plötsligt igår kom en liten flicka som hade en ponny på sig hon var ju så len och mysig som ett mycket vackert sto i liten format, jag var bara tvungen att flirta med henne nu är jag förälskad,,, Men matte sa att det var en tvåbeningsflicka. Hahah som om jag inte skulle känna igen ett sto??? Neej matte sa att pälsen var en mink. Vaddå mink?? Sto!! jag gosade och pulade med henne så jag vet.. Matte skrattade så hennes mage hoppade..
Tydligen var det jätte skoj,, Flickan gick sen, hm  Imorse var vi ute och gick. MÖRKT säger bara att han som tänder den stora lampan han måste sova väldigt länge nu på mornarna det är inte kul att gå i nattsvarta skogen... När vi gick för bi russhagen hade något gjort sönder staketet så matte var tvungen att banka på stolparna så att dem fastnade.. Så nu kan inte russen komma ut. Ha. Nu skall jag ut och kolla om fårtackorna vågar gå ut idag.. om ni undrar hur en förälskad ponny ser ut kan ni besöka oss i hagen bakom plansilon...tjipp Nikkis (mitt nya smeknamn)
  

RSS 2.0