Tors 27/11-2008

Tö Tö Tö = is is is
Ni har det ju väldigt bra! Jag hade äntligen fått på mig hela vinter pälsen och nu 5 + grader hur varmt är inte det? Ni kan bara skala av er nån jacka eller så... Nu får vi gå här och svettas. All denna snö skall nu tydligen smälta bort, jaa redan idag är det bara hälften kvar. 
Igår trix tränade jag i fägårn det gick jätte bra, matten kom på ett nytt trick men hon behövde en vattenspray flaska för att få mig att förstå det ska bli spännande att se vad det är,,, nåt om att nicka som ett ja svar.. 
Hon skulle ta sig en funderare och se vad mer enkla trix jag kan lära mig, hon säger att dem svåra trixen får komma när det är lite varmare ute. nåt om något ryttarhus och rid banan (ap frukt med skal)  ja jag fattar inta allt hon klämmer ur sig men det brukar klarna.. Har ni något tips får ni gärna lämna det till henne..

I helgen skall jag tydligen få träffa halva russflocken (kanske) det är meningen att jag skall få gå med dem ut i deras stora hage, hu vet inte hur det kommer att gå. Matte sa att vi lämnr två valackar inne och bara tar med gamla ston och unghästar.
En liten presentation av byn kanske är på sin plats här: Russflocken är igentligen en blandning av russ och shettisar i åldrar från 5 månader till 30 år mest ston men det finns tre valackar om man räknar bort mig och Nappe dom e tror hon ca 18 st, sen finns storhäst flocken där är två Nordsvenska hästar mor och son (sonen typ 14 år) sen har vi fjording morsorna två helylle mammor som tror dom är BLONDIN BELLA... (det skulle hon veta??) sen deras två söner 2år och sist Zasette new forest japp det var häst sidan.
Sen finns det kor,kalvar,tjurar, får,getter,kaniner,grisar,höns, åxå på gården så man är verkligen inte ensam.

På helgerna är gården öppen för besökare, det kostar inget att besöka oss, men vi har ponnyridning för barn och cafe och korv försäjlning det kostar tydligen en liten slant.

Därför är det ganska mycket folk här på helgerna. Nu börjar mattes arbets tid kanske kan vi höras senare.. nu skall jag snacka med Nappe om hur jag ska göra när jag träffar flocken i helgen, han vet ju för han känner dom..
hoppla Nikita

Onsdag 26/11-2008

Nu börjar husse få ordning på det vita guldet  (snön) Han och hans gubbar har hållt på att köra dygnat runt sen i lördax morse... Det är tydligen ovanligt att det ramlar ner 40 cm snö här i Täby...Så man måste arbeta väldigt länge med den.

Idag var vi ute och gick, vi försökte oss på en väg som inte är plogad än. Matte sa att -gå bakom mig i mitt spår..Va? Va sa du?? Jag får springa förbi henne för att höra, tänkte jag. Sagt och gjort, jag tog ett jätte stort skutt och hamnade brevid henne och hu neeej jag skönk ner i hela min höjd, hjälp jag sitter fast.Matte fick gräva fram mig och sen försöka övertala mig till att skutta 10 ggr till, tillbaka. Neej det går inte att gå där, vi får gå tillbaka samma väg vi kom...Vi trixtränade istället på hemvägen, jag är duktig!!! Nu ruskar jag hela tiden så matte måste komma på nåt sätt att få mig och sluta..Hahaahahah det ser ju inte klokt ut säger hon, men det ramlar ner morötter och ruska är ju så ruskigt enkelt att göra hahahhaha.. Neej nu tjuter manicken hela tiden så nu får vi sluta Kanske kan vi fortsätta senare..
Jag ska mosa mat och surra med Nappe ...tjipp

Tisdag 25/11-2008

Löne dag!!! Jaa då får man betalt i mycket morot när man gör lite trix... Idag fattade jag ett trix mycket bättre en innan..joo matte brukar fråga om jag tycker att hon är snygg??? och då är det meningen att jag ska ruska på huvet..som ett nej liksom. Idag kom jag på att jag kanske kunde lura henne genom att varje gång hon tittade på mig så ruskde jag på hela kroppen så kunde jag ju få en morot utan att behöva fråga knepiga frågor.hahahhaha men jag fick bara morot en gång så efter 10 ggr kanske jag får fundera på om det kanske bara är när hon frågar som jag skall ruska mig...

I lördax la matte ifrån sig en snöskyffel??(som en spade sa hon, vet inte vad en spade är heller) någonstans på hennes tomt, den har sedan rasat omkull och på den kom det 35 cm snö så nu hittade hon inte den och var tvungen att åka och köpa en ny.. Fast hon berättade att den kommit fram när hon nästan skottat hela tomten, den gamla är tre gånger så stor som den nya och den nya är en som man ska ha i bilen så nu hamnade den i hennas bil.

I natt kom traktorn hem och plogade upp alla gångar och vägar, som den låter, man kan ju inte sova det kunde tydlligen inte matte heller en större lill husse kom hem för att sova vid 18 tiden han åkte vid 23 tiden, stor husse kom kl 01 åkte kl 02 kom hem 05 hans lilla manick började ringa kl06 och då skulle ju matte upp så hon fick tydligen inte sova så mycket i natt heller Rättvist?!!

Nu är hela Rönninge by täckt av ett tjockt lager snö det är en jätte vacker soluppgång, det blåser inte så mycket och allt är bara härligt...Nu sa matte att hon skulle gå in och svara i telefon från alla besvikna bilförare som tycker att det är svårt att köra när det är lite snö ute.. hon har startat bra, med 4 koppar kaffe så nu så...
Jag ska kolla med Nappe om han vill göra änglar i hagen... Idag är det nog nästan omöjligt att komma fram till oss för lillhussen och traktorn la all snö utanför oss.. Tjingeling. 

Måndag 24/11-2008

VA?? Jag hör inte, det blåser något otroligt!!! Jaa jag slapp gå ut idag.. Det var snö överallt, inne hos oss, på Nappes rygg min åxå, antagligen men eftersom jag är vit syns det inte på mig. Inne hos fjordingarna och ZASETTE var hela deras madrass vit ca 5 cm lager och dom var helt vita alla tre.. Matte öppnade upp vår hage och berättade att om vi gick ut skulle vår vägg ge oss lä.Måste prova detta...
Stor husse plogar snö så det sprutar och matte sa att hon måste börja elda i huset det var nåt om bara 18 grader inne.

Hennes lilla djur var tydligen tyst men husses har skrikit och kvittrat hela natten minst två ggr i timmen det var nåt om katastrof och farligt på vägar, jaa hon snackar om detta vita guld men nu låter det mest som vitt problem.. Det är ju fint med vitt. Vad kan den möjligen skapa för problem?? -Folk ska tydligen till det här jobbet och då kan dom köra i diket när det är en massa snö.. matte tycker att dem andra borde lära sig köra bil istället. För vi som röjer snö måste ju ta oss fram till maskinerna med bil oftast.  och det går ju bra.
Just nu vräker det ner snö och det blåser orkan så nu skall jag mosa i mig en massa mat, vet ni att djur höjer sin temperatur när dom äter för att hålla värmen.
Så jag förstår om ingen vill besöka oss idag Men om det kommer någon kan vi bjuda på en blandning av havre halm och storbals hö..kanske kan jag tigga till mig en morot på eftermiddagen när matte kommer ut.
Tjipp tjopp Nikita

Söndag 23/11-2008

VIttttt Vvvviiiiiittt tjosan jaa ni kan aldrig gissa vad som hänt?? Jopp när jag vaknade i lördax var allt helt vitt.. marken, staketen,taken jaa allt...HÄFTIGT matten sa att nu hade det vita guldet ramlat ner hela 13 cm djupt,, nu skulle det plogas snö.Vaddå snö? Guld sa du ju just. Näärå hon berättade att vi lever på snö, det vita, på vintern. Stor husse har en massa maskiner som åker på vägarna och skjuter det vita guldet framför sig så att det försvinner från marken, vad tråkigt för det är fint när det är vitt..Jag tror inte att jag sett vitt guld förut, det var verkligen livat man kunde stoppa ner nosen djupt  och  slicka på det vita dock måste man komma ihåg att lyfta nosen när man vill andas,, Nappe och jag + matten skulle gå till K-Rauta och lämna Sofies lunch...Vi gjorde jätte häftiga spår i snön matte i mitten och vi på varje sida.. efter Sofie gick vi och besökte Sten magasinet där blev vi fotade. Sen promenerade vi hem och idag gick matte och jag ensamma (det går mycket fortare då) Vi lämnade Nappe hos Cornelia som blev halt på en bakfot.. Vi gick först hem till Sofie men hon jobbade sen gick vi till Peter..med familj jag var nästan inne i deras hall. Där blev bar jag bjuden på knäckebröd antagligen för att jag är så duktig på att dra med matte...På hem vägen mötte vi ett sorts märklig varelse den var röd hade ett vitt koppel som en husselik tvåbening höll i handen men den verkade vara verkligt bråkig för den var hela tiden bakom honom  och vågade inte komma fram den hade armar och mössa som tvåbenings ungar men fårtacke päls hur konstigt är inte detta tror ni... jaaa jag vågade inte titta utan blundade när vi möttes..efter bara ett kort tag mötte vi ett till sånt här djur fast den här var svart (Som Nappe) matte frågade henne som höll kopplet om jag kunde få nosa på djuret och vet ni vad som hände varelsen delade på sig upp hoppar ett tvåbens barn och kvar på marken är nu denna svarta grunka Nu berättar matte att den heter pulka och att barnen åker i den istället för vagn.  HM jag fick nosa på den men den var verkligt läskig och jag tror fortfarande att den rätt som det är kan hoppa på mig och bitas eller så........
Sen var det havre och nu skall jag sova uch fundera på vad pulkan är för ett djur egentligen
Tjipp från boxen i plansilon ..............  

Fredag 21/11-2008

Attans vad jag är bra!!!!!!!!!!!!!   I går kväll trix tränade, vi och jag var så himla bra jipppiiii nu kan jag en hel serie trix, ruska på hel kroppen hälsa med höger fot, jaa ibland blir det vänster men vi skall komma till bukt med det säger matten sedan bugar jag och sist så stegrar jag duktigt va??

Imorse var det 2,5 minus grader och isen ute var inte riktigt så hal som igår så vick på prommis....Idag mötte vi en tomte (enl matte) med två hundar som bara stog still i skogen  läskigt inte hälsa han heller  "Oartigt"rusk rusk jag trodde först att det var en ponny som likande mig, men matte sa att det bestämt var en hund, av rasen golden retriver. konstigt att hundar kan se ut som ponnys.

Varje gång vi ska gå ut, har matte varnat mig för ett smalt rödgult snöre som sitter på insidan av vårt staket. Hon säger att det är mycket -nåt sorts ström i. För att fåren inte skall krypa under och det är starkt för att fåren har så mycket ull men det har inte jag, så jag skulle få en snyting om jag nosade på tråden..Hahaha  Hon är ju för hönsig av sig har jag tänkt varje gång..
Tills idag. På något sätt hamnade min nos på tråden medan matte höll på att öppna trägrinden.....C:H:O.C:K:
Man flyger bakåt flera tjugotretton meter och man blir helt döv och blind och darrig i benen och helt förstörd i en lång stund....Man måste ha tröst av en matte som tycker synd om en och försäkrar att tråden är borta och tar ut en.
Jaa aldrig kommer jag att riskera att komma nära en sån otäck tråd nån mer gång...När jag tänker på det så vet jag att när hon lossar trådarna och lägger dom på marken knäpper dom hela tiden jaa antgligen varnar dom andra, att när dom ligger på marken vill dom inte kramas utan dom e antagligen rädda, och som skaller ormar försöker dom skrämma bort nyfikna.. Jag fattade inte det, men hädanefter kommer jag lyssna lite nogrannare på detta knäppande..Fast en sak undrar jag över Min matte kan ta i dessa trådar med sina händer hon måste ju verkligen ha stor makt eller så tycker dom om henne eftersom hon inte hoppar när hon tar i dom. Jag ska kolla med Nappe han kanske vet varför min matte kan ta i dem, hon kanske säger nåt till dom eller ger dom nåt godis eller så Om ni vill veta vad Nappe och jag kommer fram till besök oss i hagen bakom plansilon men den här infon kommer kosta klöver.....

Sitt!! duktig matte


Utkast: ...


Tors 20/11-2008

Halt Halt Halt HAAAALLLLT Jätte slirigt idag... Igårkväll skulle vi gå ut men då bestämde den här Gudpersonen att han skulle ströa över oss en massa vita flingor Bött tyckte matte så vi blev inne. (fast hon sa att det hette det "vita guldet") jaa hon är rätt GULD fixerad. Ialla fall så säger hon nu, på morgonen att den här manicken hon har i fickan som rätt som det är skriker till och hon pratar så snällt med den varje gång det händer. (DEN BLIR TYST DÅ)  Den hade tydligen pipit hela natten så hon fick inte sova men det var tydligen nåt bra,,, det vita guldet igen, för nu skulle det sandas minsann..men tror ni att det sandas på våra promenad vägar?? nix nix och nix igen. Jag halkade omkring som Bambi på hal is nu vet jag vad det betyder% Joo att fast man spänner alla 4 benen så glider dom iväg åt helt motsatt håll och försöker man skälla på dom så lyssnar dom inte, man ser jätte fånig ut ,man blir generad och hoppas att ingen ser en. Fast mattes ben är inte ett dugg bättre, hon gled liksom framåt först och sedan gjorde hennes ben en snurr liksom.
Ja så då sa jag att vi vänder, matte tyckte likadant och sa att ponnyridnings rundan borde vara ohal vi kan gå den men hon hade fel,, det har ju regnat en heldel och det var översvämmning över hela rundan och det var nu fruset så hon kallade det skrid  sko banan vet inte riktigt om det är bra, men vi vände och gick tillbaka. Sen försökte vi russvägen men den var inte heller kul så jag fick äta lite gräs och sen gick vi in till Nappe och havren...

SLUT PÅ FRI TILLGÅNG!! Nu har jag fått kåll på det åxå matte bar in två jättefula grindar uppå foderbordet och knöt fast dom sen slängde hon bara LIIIIITE hö innanför som jag och Nappe skulle dela på QUE??? Hallå det var jätte lite!!!! Hur ska jag bli mätt nu??? men vi kom på ett knep fjording bäbisarna knuffade allt hö mot grindarna så vi kunde äta iallafall schhyys säg inget. Fast jag tror hon såg det, så kanske kommer hon täcka grindarna med nåt så dom inte kan göra så mer.  Livet är bra orättvist hm jaa kanske är det så? Nu skall jag ut och snacka med Nappe om hur vi ska lösa ett eventuellt täcknings problem om ni vill veta hur vi löser detta så kan ni besöka oss i hagen bakom plansilon det kommer att debiteras med en morot....................................

Onsdag 19/11-2008

Tjingeling...Igår kväll hände ingenting matte jobbade övertid så lillmatte kom och stängde in oss..
Men nu på morgonen skulle vi gå en längre promenad, så det han bli ljust innan vi kom hem. snabb havre och sen fick vi gå ut. Matte sa något skrämmande hon skulle bygga något ikväll så att foderbordet blev mindre===???? hon säger att jag står och mular i mig för mycket mat, och behöver vara lite försiktig med det så nu skall det vara slut på FRI TILLGÅNG. Jaha jag är inte tjock bara lite fyllig!! Matte säger att så börjde problemen för henne och vart slutade det joo hon fick köpa mig, och vad kan jag köpa då ??hmm kanin kanske men dom hoppar inte så fort och jag har inte råd att ha en kanin iallafall.

Matte jobbar tydligen med papper...sjysst om man är tjej jaa hon sorterar och lägger dom i olika högar alltså typ dåliga pappor i en och roliga pappor i en annan..sen var det något med att fylla i pappor jaa hon hade nog ett sånt problem igår kväll det skulle skapat ett problem för en annan tjej när pappan inte fick nåt han skulle ha Detta är väldigt förvirrande så jag måste fortsätta lyssna och se om jag kan få kläm på detta nu skall jag ut och snacka med Nappe och se om han har koll på Papper och sånt..Vill ni veta mer får ni vänta till en annan dag eller besöka oss i hagen bakom plansilon...
Tack och hej


Tisdag 18/11-2008

Igår kväll skulle vi i stor grupp gå till nåt MC Donald Det var matte lillmatte lill husse och Nappe aldeles för trångt på en trottoar med mötande men var gör gruppen tror ni ja inte väjer dom ialla fall utan icke häst gillare måste bebland sig med oss fniss,,,,,, Vid Hägernäs station finns det en trilljard trappor fast matte trodde det bara var 3 st så nu skulle det tränas trappor Jag skrittde med ett ben travade med två och full galopp med det fjärde emellanåt åxå jämnfota skutt.
Matte tyckte jag var JÄTTE duktig hon flåsade så mycket så hon var tvungen att vila efter trapporna vi skulle visst inte göra dom igen nånsin. Under motorvägen var det ända stället jag tyckte var lite oroligt men lillhusse skrek och morrade så mycket att jag glömde bort att stressa. Den där lillhussen är nog lite knäpp han sjunger och pratar och larvar sig i hop med sin syster så vi andra som ville verka normala fick gå en bit bakom..hahahaha...

Imorse var matte trött för engångs skull nu skulle vi visst inte alls gå så långt, typ runt i skogen bara. Sen var det havre och hon fick springa nurton gånger med hink för att fylla nytt vatten i karet.  Nu till något mystiskt ett sto i russ gruppen brunstar nog??? jag har lyssnat hlva natten hur hon piper och så undrar om man kn smita till henne under dagen ja jag ska fråga Nappe vad han tror om det om ni vill veta om det går kan besöka oss i hagen bakom plansilon......men flört tips kostar två morötter..

Måndag 17/11-08

Helg....betyder vila för tvåbeningen..Nu vet jag. Jag och Nappe fick inte gå ut på hela helgen nix det formligen spöregnade båda dagarna dock på söndagen vart det snö,, och inte såg vi matten många minuter heller neejdå hon matade och fixade med alla djuren.Fnys..

Nu på morgonen var det helt molnfritt samt fruset, mycket ispölar härligt. Jag kände att jag måste äta jord och det fick jag is--igt gott, knasigt tyckte matte, desutom slapp jag tränset.Japp!! jag fick gå i grimma, sjysst det är mycket lättare att äta gräs utan metallbiten i munnen. I slutet av promenaden sa matte att -Kom igen Nikkis, Sisten hem, och så började hon springa, Oh det skulle hon inte sagt, nix om mitt jobb är att få henne att lökas och så nåt med att tappa mm på midjan så ska hon verkligen få springa jag rivstartade och tvingade henne att till och med galoppera flera meter jaa hon är rätt jobbig att dra frammåt men det gick (jag fick skrämma henne med mina öron först) sen springde hon.
Hon flåsade i flera minuter efter det och det var ju skönt för hon kan inte prata och flåsa samtidigt hm vänta till imorgon...

Min Lillmatte var utlånad i helgen till en familj som Praoade på att ha en lillmatte i huset  jag vet inte riktigt hur det gick. inte så bra tror jag för hon kom tillbaka. Jag vet inte om det var planerat att hon skulle vara där längre?  Matte säger att nu börjar en ny arbets vecka och det kändes tungt ja jag kan förstå för i morse när vi fem fick havre, brottade sig fåren in och skulle sno havre av mig och Nappe. Men nu hade vi matte inne hos oss, dock han både Nappe och jag sparka tre fårtackor Ja nu framgick det tydligt att Nappe åxå vaktar sin 
havre portion. Matte körde ut fårtackorna (ha där fick dem) och sen fick vi gå ut på baksidan.
Om ni undrar över vilken taktik jag skall använda för att få matten att trava på kan ni komma och snacka med mig i hagen bakom plansilon konsultationen kommer att kosta en morot......
 
 

Fredax 14/11-2008

Tjoho, Jaa igår kväll skulle det trixas igen, longering nu fick jag smaka på piskan men absolut inte hårt den bara jagade mig när matte tyckte att jag skulle öka farten. Man blir ganska yr i knoppen av att springa runt runt men när det var som värst fick jag byta varv. Sen skulle det hoppas över några koner,, kul matten sprang först fast hon vägrade att hoppa utan hon kom på att man kunde smita på sidan om Klyftig tjej (som en apelsin) och närjag tänkte göra likadant då får jag skäll typ. neej men hon tyckte att smit vägen var för henne. Hon hoppar väldigt dåligt  ser haelt kasst ut men vad kan manförvänta sig av något som går på två ben. Sen skulle det liggas ner igen fast bara en gång den här gången mycket gång-
Den här morgonen gick inget särskilt bra. Nappe bet mig i halsen och nu måstte jag verkligen stampa med foten jag blev jätte arg och vände rumpan till och sparkade. När vi varit ute på vår promenad och skulle få havre var det dax igen Nappe bet och jag sparkade nu får han faktiskt ge sig vi har boat i flera dagar utan att bråka och så börjar han så här men kaske=== Han har inte fått följa med oss och han är kanske avensjuk??AHA vi ska se om vi inte kan ta med honom ikväll,,,kanske blir det bättre då.. Nu till lite svaller Stor husses första liila barnbarn ska dyka upp på lördag, kul med besök undrar om han kan något om hästar?? jaa matte säger att han är hela flera dagar gammal..
Jag vet att föl som är flera dagar gamla kan både gå springa ganska fort åxå och hoppa och busa det skall bli jätte spännande att få träffa honom han heter VIDE. Hönsen har ju hört det här och som dom tjattrar om detta hela dagarna
Stor stampe (kanin) undrar åxå om det blir nåt skoj för honom??. Neej  den som lever får se...

Tråkigt och sorgligt att det måste bråkas, om någon vill komma och muntra upp oss går det bra med besök i hagen bakom plansilon....Glöm inte morötter.

Torsdag 13/11-2008

Tjohooo.. Imorse så ramlade matte in med andan i halsen och berättade att stor husse köpt någon pannlampa, så nu kan vi gå promenaden och se.
Vaddå se, jag ser ju jätte bra (UT) dessutom hör jag väldigt bra åxå så det är ju bara knalla på.
Sen får jag tränset på och vi börjar gå.. Vad nu, matte har blivit snurrig nu ska vi gå rundan baklänges galet.. Hon satte dessutom nåt band runt huvudet (såg fördj@@232 ut) men säg inget låt henne tro att hon ser helt vanlig ut.
Jaa ialla fall ur gunkan runt huvet lös en liten lampa, fiifffigt ja vi kunde gå i skogen utan att snubbla och ha oss sen syntes även alla dessa vattenpölar på långt håll så nu behövde man inte bli våt om fötterna Jätte bra, jag avskyr att bli våt om fötterna.
Appropå fåglar: Matte säger att dem små svarta fåglarna med oranga näbbar heter koltrast. ja tydligen alla heter det inte typ magnus och maria utan koltrast allihopa??undrar hur dom vet vem dem pratar med?  märkligt i alla fall matte säger desutom att dom måste ha någon märklig psykisk sjukdom (vet inte om det betyder att man har väldigt ont i magen men joo det måste det göra för rackarns vad dom skriker när vi är ute och går, sen visslar dom" helt stört". Ja både jag och matte får ont i öronen efter en stund.
Varför kan dom inte sova som vanliga djur på morgonen?
Rådd djuren var inte ute i morse, neej dom måste ju åxå ha fattat att man sover när kl 06.30 på morgonen. 
Från och med idag kommer vår boxdörr vara öppen så vi kan välja själva om vi vill vara ute eller inne JIPPI ja om det regnar typ. Idag har vi övat stegring jag börjar tydligen bli duktig på detta.
Nix nu skall det börja jobbas..
Om ni undrar över hur man lär sig stegra kan ni besöka mig och Nappe i hagen bakom plansilon så kan vi viska det till dig men från och med nu tar vi betalt i morötter så glöm inte dem..................Tjipp Nikita

Godis regn -jag och Nappe


Onsdag 12/11-2008

Hahahaha igår kväll kom lillmate och matte ner och sa att nu skulle det börja tränas trix..Dom hade två packningar med grejer, lillmatte höll i godis byttan. Först skulle jag och Nappe pröva olika godisar för att se vad vi gillade mest. Jättekul trix träning, vad det här som gällde kan jag göra det varje kväll. Först fick vi smaka en APELSIN jätte sur luktade konstigt var inte knaprig äcsh Nappe åt allt och sa att allt annat än tråkigt hö var gott. Neej lite klass måste det va tyckte jag ,jag är ju en häst. Sen fick vi smaka på något som nåt djur APA äter. En lång, smal ,gul  sak som man kunde klä av och innuti var det en mjuk massa som matte delade och gav oss småbitar av. Nappe tyckte att detta var smarrigt kanske lite smetigt om tänderna...OCCZH Jäczhe goczhst lät det om honom Jag måste säga att det var läskigt och slemmigt så jag spottade ut.

När vi konstaterat att morötter var bästa godisen, spändes jag plötsligt in i remmar och sånt och nu skulle jag lägga mig ner.--VA??
Matte var lugn och väntade på att jag skulle förstå och bara ge upp och lägga mig ner, så efter en kort stund så gjorde jag det och vad hände/// Lillmatte bara pulade in morötter i min mun, jag fick ligga en stund och blev klappad och kliad sedan skulle jag sitta, det var mycket lättare bara att resa sig upp till hälften nytt morots regn. Sen slulle jag stå upp och jag klarade detta, jag fick träna på detta två ggr gick tydligen jätte bra. sen tyckte matte att en så fin häst måste kunna stegra. så 4 ggr lyfte hon upp mig och morötterna strömmade in. Enkelt att vara trix häst.

Nu på morgonen skulle jag ju rasta matte igen. Hon började prata om att det snart e HELG och att då skulle vi inte gå ut så tidigt utan hon skulle först ha alla djuren och sen kunde vi gå en promenad, HELG är tydligen då allt vänds upp och ned det är lite slappare än vanligt,  tvåbeningen har detta som vilo dagar jajajaj jag fattar men så såg vi tre rådd -djur och då kom matte på att det kunde finnas nåt ruskigt stort djur som lever vilt i naturen  som heter HÄLG vaa??
Det här Svenska språket, vadå hon sa ju att det betydde vila, inte djur och vad är det nu som kommer straxt, vila eller ett ruskigt stort djur? skall jag bli glad eller rädd?? Något att snacka med Nappe om...Han kanske vet, Jaa han vet ganska mycket han är ju 32 år
Så tack för idag Nu skall Nappe få förklara detta.........
Ni andra som undrar besök oss gärna I hagen bakom Plansilon (Tag gummistövlar rätt kladdigt efter allt regn)

Tisdag 11/11-2008

Tjapp eller vd det ni heter.. Idag var den tröttaste nånsin, För igår kväll bestämde matte och lillmatte att jag och Nappe skulle till Arninge centrum. Nåt om lillmattes skol utflykt idag hon ville visst inte ha den käksäck som matte hade hemma utan nåt annat. Ja och när vi ändå var daär tyckte matte att jag skulle träna på att gå i trappor, ganska trixit faktiskt så hon bestämde att jag inte fick gå trappa neråt fallrisk eller nåt sånt.

Så imorse var jag både grinig och trött, men efter en halv promenad där matte berättade att vi hade något 4 H klubb som kom till gården två kvällar i vecken och då var det tydligen tre grupper med pojkar och flickor jag tror att hon sa att det var ungefär 9,5 barn i varje grupp och dom skulle pyssla med alla djuren jaa kanske inte med mig för hon sa inget om det men va jätte kul för tvåbenings barn att få umgås med oss fantastiska individer. Jag har normalt ett VÄLDIGT stort självförtroende  men eftersom jag tydligen ligger lite back på tvåbenings info får man ju ligga lite lågt tills man är i kapp.
Ja iallafall efter en stund ute med matte blev mitt humör ganska bra. Vi blev omkörda av två joggare med hund, JOGGARE är en sorts tvåbening som bara kan springa väldigt långsamt det gör dom för att dom har bråttom till sin tv säger matte ja jag kan ha förväxlat detta men det är inte klokt hur många såna där JOGGARE som lufsar förbi oss på mornarna.  Man undrar ju varför dom inte går ut i hage med sina kompisar dom kan få låna Nappe en dag om dom vill Där kan man springa lite mer planerat och inte bara efter någon tråkig grusväg. ja man kan busa och bitas och äta gräs och göra Änglar i leran Ja jag försökte tala om för Matte att rent företags mässigt kanske vi kunde tjäna en slant (till en hovslagare åt mig) om vi lånade ut en hage och några kompisar till dessa JOGGARE jaa kanske kan vi bli Miljotbärer på det. Hovslagare ja mina fötter är ganska långa nu så matte får nog skynda sig och hitta en sån. Har jag tur kanske hon datar fram en idag...
Neej nu skall jag halka runt i leran en stund
Vi hörs.. PS Ni joggare som vill boka plats hos mig och Nappe får anmäla sig till oss........i hagen bakom plansilon.

Nappe på bild, så ser ni vem vi snackar S:K:I:T om


Måndag 10/11-2008

Tjingeling..jaa det kan man ju säga nu imorse när matten kom då var man ju jätte trött.
Vi har bytt bostad, ja jag har ju hunnit bo överallt. När jag kom hit fick jag bo i stora stallet över natten lördagen och söndagen fick jag bo ca 6 timmar per dag i Ko ladugården. Helgen efter flyttade jag in  i getstallet där jag fick en egen box, efter det att Nappe och jag slagits i två dar fick vi tillsammans flytta in i ponny lösdriften där gick just då kossornas kalvar som alla skulle säljas. I torsdax fick jag träffa gårdens gräddglass föl Jaa dem är faktiskt bara två år och matten säger att deras ras heter Fjordhäst Jaa dem får heta vad det vill dom e jätte stora jag når att sparkas på deras knän fnys de kände det inte ens, men jag fick tillbaka i bröstkorgen japp man får lära sig hela livet man tjafsar inte med dessa föl.

Ialla fall i fredax fick jag och Nappe flytta in i halva plansilon den delas nu av ett foderbord och vilka tror ni flyttar in i andra halvan jovisst fölen och ett mycket vackert stort stoo iiiiiiiiiiiiiii, Min matte berättar att hon kommer från samma ställe som jag. och vi verkar väldigt lika just när det gäller havre. Enda gången jag faktiskt är aggresiv jag ska ha allt och får jag slåss för det så KOM AN.. ja vi har nu sett att denna Sazette ja hon heter så funkar lika dant.

Hon ja Sazette har en märklig färg.. Matten berättar att färgen heter Svett fux, och nu undrar förståss vi andra vad svett betyder, Matten berättar då att lillmatten och hennes polare kallar det löka ja och det var ju en kväll som lillmatten hade lökat jätte mycket så nu fattar jag vad matten menar och jaa det ser faktiskt ut som att stoet har gjort det.
 Men det kan man nog enl matten inte berätta för stobruttan för hon har ett hiskeligt humör och saknar humor vi andra äger.
Nu går Nappe och jag på bakside hagen vi får dela den med en massa fårtackor ja det är nog som guldtackor fast får om jag förstått dem rätt.
Nu skall jag gå över och nafsa Nappe på halsen ............Ha det bra hörs nästa gång
Sol Nikita

Söndag 9/11 2008

Japp som sagt, Min lillhusses tjej Sofie   (Jag fick en Splittrad familj i Stockholm) ja illa fall Sofie har fixat denna blogg på min beställning jag tror att alla behöver veta vad en MINIATYR HINGST har på hjärnan. Ja, jag är kanske lite blond men inte så blond.. alltså jag har aldrig bloggat förut och håller nu på att träna.. Vi fick alltså bloggen igår 8/11-2008 och jag har slängt in lite info om mina första veckor på Rönninge by i Täby. Jaa inte jag själv kanske, jag har en sekreterare som skriver det jag vill berätta. Ha, det skulle min husse se, om jag satt vid datorn och skrev själv HIHIHIHHIH..
Igår gick jag, min hon och Sofie- (hon fick bära omkring på Nappe)(en parantes till (Nappe går väldigt L:Å:N:G:S_A:M:T)
Vi gick ialla fall en lååååååååååång promenad ca 2-3-6 timmar minst. 
När vi gick i skog och mark berättde Sofie att hon kunde mekla ihop en blogg tjossan. Lät ju ganska skoj.  sagt och gjort hon lagde ned mycket tid och nu är bloggen en faktum. Så nu till idag Söndag... Idag följde min Stor Husse med på en ny promenad, jaa han tyckte som jag att den där gubben Nappe går LÅÅÅÅNgsamt så han travade före oss hela tiden ca 6 cm före. Ja och från och med nu kommer jag att berätta om vad som händer i mitt liv vad som händer på gården vad som sker i splittrade familjen, och vad vi pratar om. Och nu till er som inte förstår Hästska Ta allt med en nypa salt Vi hästar vill oftast bara ha kul. och min hon gillar ju att snacka och en del är kul...
Ha det bra hi hörs imorgon (min första blogg morgon ca 07.30 då hon kommit in på kontoret..
NATTI NATT.
Nikita Sofie äger hela bloggen?====)))))/////&&&&&&&% sorry hoven fastnade i tangent bordet----


Tis 28/10-2008

Tisdag 28/10


Min hon kommer och väcker mig kl 06.15 varje morgon, Stöön jag sover ju då, fattar inte att hon bara orkar, hon seglar in med en kaffe kopp och säger hurtigt GOD MORGON  så en annan hoppar högt. Sen skall det jäkla tränset på, Jaa ni som inte vet vad det är så är det en massa remmar i läder som skall spännas runt huvudet och dessutom en kall järn bit som skall tryckas in i munnen.. sen skall det joxas med nåt snöre och efter det kan vi gå.. den här morgonen tar vi helt plötsligt en helt annan väg..vi ska titta på tåg säger hon. Hon vill tydligen veta vad jag anser om dessa Hur ska jag kunna veta det? Ett tåg hm  kanske går det att äta?? Eller kanske är det nåt som känns skönt att ligga på?? Jaa hon pratar åxå om den här Nappe personen, hon berättar att han är 32 år gammal, svart och att han åxå tror att han är hingst vaddå tror, Han borde ju veta det..Jag vet tillexempel att jag är en Hingst.


Konstigt undrar om det är en Åsna?? Lamadjur?? Kamel`?? jaa jag har tidigare umgåtts med dessa så nu blir det ju spännande. -Här är nu tåget, Vaa tåget ja just det vi skulle ju kolla på ett sånt. Det är ett väldigt långt hus som enligt hon springer på räls, sedan åker tvåbeningar fram och tillbaka till jobbet med en sån. Jaha, det var inte otäckt och jag har inget jobb så antagligen behöver jag aldrig åka tåg. Det gjorde inget att det rullade brevid mig jag har varit med om stora häståk bilar förrut och den här verkade inte vilja ha in mig.

När vi återkommer får jag gå in i boxen och hon säger -vänta här jag skall gå och hämta Nappe..... Dörren stängs och det blir tyst. Efter ett tag återvänder hon ENSAM Nappe vart e han?? Hon säger att Nappe väntar i hagen och nu skulle jag följa med ut..
Jag ser på långt håll ett litet svart lurvigt djur med rumpan vänt mot mig. Oh kanske en brud ialla fall här gäller det ha tungan rätt i mun, och jag sträcker upp alla mina 94 cm och ruskar så manligt på min väldiga man.
Döm om min förvåning när djuret vänder sig och det ser ut som en gammal farbror..jaa jag vet att min hon sa att det var
32 år gammalt men jag har faktiskt aldrig lärt mig räkna, så den här gråa pannan kom som en chock.
Trevlig gubbe tror ni?? NEEJ väldigt puchig faktiskt han börjar med att bitas sen kan gúbben sparkas åxå..jaa hela första dagen lär han mig att det gör ont att komma nära honom.. Men vad är väl lite smärta?? jag tål. Och äntligen träffar jag ju en häst hahahaha hon ljög inte det finns en.
Ja lite senar på dagen ser jag tjugotretton till dom är ute i hagar så eftersom jag stått istallet har jag inte sett dom ha jag är inte ENSAM. Härligt nu skall jag tydligen få träffa flera...
Just den här första kvällen tyckte min hon väldigt synd om mig jag hade som hon räknar minst tretton ganska stora sår på kroppen men hon tvättade dessa och sa att imorgon var jag redo för rond två.
Nix nu skall jag knoppa en stund för hon lär ju komma imorgon kl 06.15 som vanligt .'
Hej hopppla Nikita. 

Onsdag 21/10-08

Ons 21 /10


Jaa jag hr inte hunnit skriva det har varit helg, och så Igår tisdag, kom så en ny veterinär som skulle sprutas nåt vaccin -typ stelkramp och hästflunsan tror jag det va och nåt sov medel jag blev jätte trött men fick visst inte lägga mig ner nähej då, då minsann får man stöttnings hjälp, jaa först min hon sedan en annan hon som ramlade in i stallet dom viskade nåt om kastrering men jag har aldrig kastat mig förut så kanske sa dom fel jaa inte vet jag men nån timme senare sa dom att det var ok för mig att gå in i boxen och nu var det ok att lägga sig ner.

Jag har nu varje dag varit ute och promenerat med min hon morgon och kväll, hon säger att vi skall gå och prata med varandra så vi lär känna varann, jaa hon är en verkligt bra på att prata man hinner inte riktigt med. Hon berättar om allt under himmel och jord och jag som häst hade ingen aning om att det finns så mycket att lära sig.

Men tror ni det finns hästar här?? Neej det luktar häst jag tror jag hör hästar, men jag är nog bara galen..........(som åsne bruttorna)


Fredag 17 oktober.



Morgon hon kommer in och jag får havre, sen lämnar alla gården och jag blir ensam.. ---   --Hallåååå ska inte jag få gå ut??

Nehej.. Minuterna släpar sig fram jag går runt i boxen först nurtifem varv åt höger sen nurti arton varv åt vänster. Jaa så kan man ju hålla på. KL 14.10. Då helt plötsligt blir det rulijans minsann, det är nåt långhårigt hon och en krullig han med en mörk bil och ett sånt häst åk bak som  anländer. Lite fräckt skall dom in i min box och hälsa. Jaa jag har verkligen inte tid med det jag vill uuuuuut. Hihi dom vet inte att jag har ganska mycket energi och har just nu inte lust att morsa, jag bestämmer mig för att skena runt i boxen och skria så högt jag kan. Vad händer då? Husse kommer in med grimman ÄÄÄÄntligen jag skall få gå ut, Ja jag visste väl det. 

Men vad e det nu?? Jag skall lyftas in i häst åket... I ett huj var jag instängd och fast surrad.

Luckan bak stängdes, bilen började morra, sedan skakade hela golvet och jag fick använda mig av alla mina muskler för att hålla balansen....


I ca tre timmar är det ganska roligt att åka häst"åk" sen blir det antagligen en hel platt väg så det hoppar inte så roligt längre. Vad skall jag göra nu? Hmm Husses grimma är ju ganska stor, undrar om det går att gnugga av den? Jaa lite lättar den, när man spjärnar mot stolpen.. jaa lite till om man fortsätter.. jaa faktiskt så bra att grimm rackarn åker av?? Va kul jag e lös.. ingen borde ju kunna se om jag gick över i den andra avdelningen en stund. Äh ser ju lika dant ut Åh vad bökigt det vart, grimman har anfalligt mig bakifrån och klättrat upp för mitt ben, jag sitter fast, hur pinsamt kan det bli?  Nu börjar häst åket guppa igen och nu stannade det. Jag hör röster en hon- säger Jaa jag säger ju att han måste vara lös där inne jag ser ju hans bak igenom fönstret, stackarn

Jag vågar bara klättra in via bakluckan så han inte rymmer ut här. Den övre delen öppnas in kommer hon långhåriga och  och surrar en massa om att nu skall jag minsann bindas så jag inte kan komma lös nåt mer. Hon lossar förståss grimman som fastnat och sedan knyter hon fast mig så jag faktiskt inte alls kan gnugga mig loss något mer. Sen startar bilen och jag får gott finna mig i att stå och äta torrt hö som hänger i en påse och jaa klockan börjar bli sent och jag  börjar dåsa till..

Inte vet jag hur länge jag dåsat men helt plötsligt blir vägen, vi åker på väldigt vinglig och en kort stund senare stannar åket och luckan bak öppnas helt. In kommer honan med håret och pratar igen om att nu var jag hemma och alla som stod utanför i mörkret, tillhörde nu min nya familj.

Det var kolsvart ute och mina ben darrade av att ha fått stå så länge men åh det var skönt att få sträcka på dem och andas frisk luft igen. Jag gnäggade ett glatt hej och lyssnade om nån svarade, men neej, ingen, vad är det här?? finns det inga hästar här?? Jag blev inledd i ytterligare en box men här fanns inga andra hästar det luktade förvisso häst men noll hästar här inne. Jaa det kanske är bäst så, jag är ganska trött och boxen hade ny fin halm så det är skönt att lägga sig ner och bara sova.  Imorgon då får jag nog se dem andra hästarna...

Got natt Hörs imorn.


Nejmen alltså:

Nu är jag väldigt oartig, kanske skall jag presentera mig lite.

Jag heter alltså Nikita jag är en miniatyr häst, jaa många säger att jag ser ut som en andalusier fast mycket mindre, min färg?? Jaa jag är svart leopard tigrerad, snyggt om man gillar prickar, men jag har inte så många däremot är jag fräknig i ansiktet. Jag är 5 år gammal och jag kom till Sverige från Tyskland tidigare i år (08) Jag har bott i södra Sverige tills Oktober då jag fick flytta till Stockholm.. ....Därför har jag problem med språket både stavning och uttal.

Där fick jag en egen Hon två bening. Hon har en massa små tvåbenings ungar fast dom e större en henne Jag tycker själv att jag är snäll och jag älskar morötter.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0