Ons 27/1-09

God morgon!!! Ja det är en lite pömsig morgon, Inatt anlände de först två lammen.... Jaa alltså en fårtacka fick två bäbisar. En är otroligt kaxig.. den klev helt sonika igenom deras grind och antagligen av misstag klättrade in till fjorrr disarna och vad gör dessa tror ni? Jag måste nog beskriva dom först, dom är gräddglass färgade och jättehöga typ nurti arton hundra cm upp i luften, dem har otroligt långa hälg ben väger kanske 300 kg och har jätte stora tassar. Lamm får ungen är bara 0,3 m hög har spagetti ben och väger kanske bara 0,5 kg. Och när pyret kravlat sig in till fölen så blir dem jätte rädda hahahaha.
Dem stog och försökta nosa på den och blåste och fnös dem försökte åxå hota den men det fungerade inte kanske är så nyfödda djur lite blinda för den verkade tro att den kommit till en skog av ben och inte var den rädd heller...Men matten kom i rätt tid och hon fånga upp den lille och sen lämnade hon den tillbaka till mamman. Skönt för henne hon hann nog bli lite orolig.
Nejj nu skall jag nog ta och vila lite en fem minuter på lilla visaren.....Tjåpp Nikkis

Tisdag 27/1-09

Snö Ny Snö man kunde höra matten långt innan hon dök upp det knarrar under hennes skor... Vi var dom första som gick till station från vårt håll det är så härligt att vara först med att göra spår i ny snö...Matten är dock bekymrad det är så lite snö kunde det inte ha kommit ca 7 cm nix bara 1,5 cm det är inte befogat att göra nåt då.
Jag fick idag gå upp på perongen när ett tåg stod inne och vara med om när det åkte, precis brevid mig, men det är inget att hetsa upp sig för. Värra var glas-kuren med en bänk... -Man kan se rakt igenom väggen, på andra sidan såg man ån och skogen AH!! hur märkligt är inte det??? Jag var tvungen att stå en lång stund och fundera på hur det är möjligt???
Sen hittade jag en papperskorg....smarre smaskens, japp tvåbeningen kastar inte bara papper utan sjyssta äpplen mm
Och där Änderna finns i ån, där har någon släng frön och BRÖD bitar fantastiskt!!!! alla snälla som lägger ut det här bara till mig... Fast matten verkar verkligen inte förstå att det är till mig, utan hon säger att jag inte får smaka för det kan jag bli sjuk av, dessutom säger hon att alla dessa godbitar är till änderna! Ha vi har en liten fajt där på morgonen fast hon vinner jämt.. Tror hon, för efteråt kan man pressa henne på morötter hela vägen hem, och man behöver inte trixa så där väldigt mycket för att hon skall få dåligt samvete...(neej det går inte ätt äta det är tydligen stor skillnad på mat -vete och sam -vete) villken JAG VET (e) INTE....

Nej nu ska jag ut på baksidan efter fruckosten och göra änglar och leta efter Wilsson ( han är ju åxå vit och försvinner i ny snö men han är på baksidan nånstans vi ska nog försöka lista ut det här med VETE idag...tjopp Nikkis

Mån 26/1-2009

Grått, is,mörkt, blött,otta,  +1,5 grader
Johoja i morse fanns det inget posetivt att va ponny. Nix vi gick en micro promenad... fast i fredax och helgen har det faktiskt varit skoj.. i torsdax gick vi till Arninge c och det är en ganska rolig promenad då vr lill husse med och han la sin jacka på min rygg så jag fick bära den hela vägen jag var verkligen hjälpsam.
Sen har jag verkligen lyckats träna matten att jag skall ligga ner snabbt och sen sitta upp jätte länge och hon formligen sprutar in morötter i min mun... Hur jag gör?? ja det är min hemlighet. Sen har jag fått vara med henne på jobbet när hon ströar och fodrar och så där, ganska roligt faktiskt för emellan får jag beröm och jag får träna på mina trix som jag redan kan. Jag har nu även lärt mig att hoppa upp på saker och ställa mina framben på höga grejer så som bord, stolar, trästockar mm och jag är tydligen FANTASTISK!!!
I fredax fick jag spel, jag gnäggade högt när matten kom och skenade emot henne sen rusade jag med henne på släp hela vägen till station.. där höll hon på att dö, så sen fick jag sakta ner och gå långsamt hem och hon flåsade tydligen i flera timmar efteråt.. 
Japp detta var min helg hoppas ni andra åxå hade skoj..Nästa helg har matten inte djuren och nu håller hon på med en trix lista som jag skall lära mig, den är nu två sidor lång Man hoppas nu att det finns så mycket morötter kvar i Sverige.
En del trix är tydligen väldigt svåra så matten måste ha hjälp. hon har åxå tror hon beställt en sele från Tungelsta men någon del är det vänte tid på ca 1 månad.

Nu skall jag fundera över hur jag kan få henne att lära mig ett trick åt gången...Tack och hej Nikkis

Tis 20/1-09

Barnbidrag säger matten!!!! Ja hon vill köpa en sele till mig men barnbidraget räcker inte?? Que barnbidrag? borde man inte få Ponnybidrag? Jag vet inte vad hon menar men tydligen får hon något bidrag för hennes lla ungar och det kan man sen byta mot något man vill ha. märkligt! Imorse låg jag och sov när hon kom och hon sa att det var ok att ligga kvar och få morötter, sen fick jag sitta en stund och bli kliad mellan frambenen ni vet sen tidigre att mina framben kliar nåt förskräckligt.... Väldigt skönt!! Idag är det +0 grader och det har kommit 1 cm snö ute det betyder att jag kan gå mycket snabbare för det sticks inte under fötterna. Idag bestämde matten att vi skulle upp på perongen vid tåget då måste man gå uppför trappor men jag kan det nu imorgon skall vi försöka göra tvärtom att jag får gå nedåt för trapporna, Matten säger att just dom trapporna är enkla för mig att gå i japp vi får se...
Det har flyttat in några gubbar på vår gård. Jo dom ska tydligen gräva ner den stora elkabeln som kommer från sjöbotten och just nu går i ledningar i luften. Jo så då bor en tomte i HUSVAGN!!! ja en box på hjul som man drar efter en bil precis som hästvagnen jag fick resa i för att komma till RB. Fräckt! Fast den här ska tydligen se så där fattig ut som mattens hus inne. Matten trodde hon väckte dem imorse eftersom grinden gnäller en del men tomten sa att nix han hade inte hört något.. 
Neej nu måste vi (wilsson och jag kolla upp vad som händer i russ hagen någon piper där tjipp Nikkis

Mån 19/1-2009

Tjenixen... Måndag igen, i helgen var jag och matten ute på lång prommis, 3,5 timme och vi träffade jätte många andra hästar. Igår skulle jag köras så på, med selen och vagnen så körde lillmatte och Lowa var med (storhusses lillasysters dotter) Det gick jätte bra tydligen.
Sen promenerade vi med Lowa och Loke(deras häst) på en skogspromenad.
Jag har tränat ligg och sitt i helgen har gått bra men det kommandot sitter inte ännu, så vi ska tydligen fortsätta med detta. Storhusse har klyvt och kastat in ny ved i vedboden ja den var tydligen slut,, Något om kall bostad eller så.
Så han tog hem en conteiner 10 m3 med sågade stubbar och så har han klyvt hälften redan men nu är det fullt i vedboden.
Imorse var jag inte särskilt pigg, matten tror jag har ont i magen. men tydligen är bote medlet att gå ut på promenad för att några tarmar skulle komma igång sen skall man tydligen bara äta hö.. alltså inget gräs och inte nån havre men jag fick två nävar för att jag inte skulle va ledsen.
Nu ska matten börja jobba. -Jaa jag sitter härmed med den 1a  av dagens 8 koppar kaffe, det är -0 grader ute och det blåser kraftigt så det känns som -10 grader.. Jag får straxt börja elda i huset eftersom det bara är 20 grader inne.

Nikkis och willen hälsar... besök dom gärna bakom plansilon.. men idag får ingen äta morötter.
 

Fre 16/1-09

12 minus grader ---SKIT kallt. Jaa så kallt att allt är fruset nu igen, skönt att jag fick prassel täcket på igår kväll.
Matten var bara här och gav mig frukost i morse hon skulle visst köra lillmatten till skolan, ja för hon hade något glass hon skulle bjussa klassen på hon försöker få MVG i hemkunskap Ha det skulle jag få direkt jag kan verkligen mitt hem.
Jag har sett matten med grepen när hon skottar ur min box, jag har sett hur hon häller i vatten i baljan, hur hon häller havre i krubban och hur hon fyller på mitt foderbord. Japp MVG....Enkelt

Idag är det verkligen en fantastisk sol uppgång. Igår kom det en enl matte husvagn där det tydligen skall bo nån som ska gräva ner elledningar... den står nu precis innanför bakgården han kommer bli jätte nöjd kl 06.15 då matten börjar att öppna den gnälliga grinden hihihii Ja vi får väl se.
Idag skulle vi tydligen träna en del det ska bli intressant och se vad?
 
Nix nu ska jag ta med Willson ut och visa solen... Hej hopp Nikkis och Willis....

Torsdag 15/1-2009

Igår var matten i lillmattes skola på något mamma möte... Det gick visst ganska bra. Lillmatten är tydligen duktig på trixen i skolan hon får nåt betyg och vad jag kan förstå så räcker det för att hon ska kunna flytta hemifrån i höst..
Är det någe krångligt i tvåbens världen va?? Vi hästar bra flyttar utan betyg,

Igår kväll tyckte matte att jag skulle tömköras så, på med longer gjorden ja den har en massa mer remmar än en drag sele och så det kalla tränset så nu skulle vi öva på svänga höger och vänster jaa matten säger ett ord och så drar hon i den sidan som det gäller sen är det bara för mig att gissa vad hon menar, om jag går åt det håll hon drar i får jag en klapp om jag gör tvärtom pratar mattten med den hårda rösten, japp inte så svårt att göra som hon vill då..

Matten tyckte vi skulle försöka att gå igenom fjordarnas bostad när vi går ut för att det är kortare men då måste jag vara snäll och inte mucka med dem.. och det går jätte bra vi promenerar bara igenom och nångång kommer en av dem fram och gnager i min päls inte så det gör ont bara så där lagom gulligt.
Så om några gånger kanske ingen tycker att det är konstigt att jag går igenom.

I helgen skall vi tydligen gå på en lång promenad igen kanske via vågsjö fast kanske åt andra hålletr den här gången?

Nu har väldigt många tvåbeningar trott att jag är en hund vid stationen ja vi möter ju en hmassa såna och dem verkar tycka att det är konstigt att man promenerar med en häst och att det bara är hundar som skall promenera.. Fnys vi hästar gillar åxå att se oss omkring och jag nosar runt och stannar och äter gräs, nosar på folk och är snäll mot alla så jag vill verkligen inte misstagas för att vara en hund. Vilken ras skulle det vara då?? Pyreneer?? Ja kanske?
Hundar är enligt min åsikt vimsiga gnäbbiga och kan inte gå i koppel nix varje gång vi möter en så är dom heltokiga klättrar på bakbenen, kryper, skäller eller bara kastar sig emot mig neej dom är verkligen ouppfostrade och oartiga!!!
Så jag vill absolut inte bli förväxlad med en sån...Fast igår träffade vi en flick som tydligen bara tyckte om ponnys och inte om hundar alls så nu känns det lite bättre ... Nu skall Jag snacka med Willson om hur man inte gör när man går i koppel...Tjipp Nikkis och Wilsson

Tisdag 13/1-09

Idag kom matten och sa att barnen runt hennes bord tyckte att bollen skulle heta Willson typ?? Jaa varför inte?
Nåt om nån person som bodde på en ö och hade en boll han döpte till det..Film hm jaa jag vet verkligen inte vad det är?
Men antagligen inget man kan äta... så då spelar det ingen roll..
Nu skall jag berätta om hur vi bor jag och matten.. Jag bor på ca 20m2 yta med den finaste halmen man kan hitta, jag har en jättestor balja (i svart) med vatten som fylls på av matten när det börjar ta slut, sen har jag ett världs störst matsalsmöbel till min mat som brukar bestå av fint hö blandat med havrehalm Möbeln är så stor att man kan ställa säkert två sådana som jag på min sida. Sen har jag en grön krubba som fylls på med havre två gånger om dagen och därutöver har jag en röd krubba med en saltsten i. Jag har en stål grind som jag kan gå igenom till fjord bäbisarna eller en trä dörr som går ut till hagen bakom, den ställs upp på morgonen och låses på natten jag kan alltså gå in och ut som jag vill. Vi har sjysst belysning i taket och utanför finns natt belysning. Japp  det var min bostad nu till mattens.. Först måste man klättra i en trappa, seden måste någon öppna dörren så man kommer in. På marken inne hos henne är det hårt och halt, dock med olika färger (som mina krubbor typ) fläckvis finns det något mjukare material som är ännu mer färgglatt. sen är hennes box indelad i trånga rutor, så trång att till och med jag hade svårt att vända mig om. På ett ställe låg det en massa kläder överallt och dom verkar servera kläder till mat eftersom jag såg två korgar med kläder... ja ni vet väl att man gärna bär hö på korg... i nästa trånga ruta fanns deras foderbord ha.. det var långt och jätte smalt, inget som helst galler för foder spill och det var så trångt runt det, att alla fick en varsin ställning dem måste hänga kroppen över för att kunna äta..  Jaa man undrar ju hur dem tänkte? Jag fick inte följa med in i halmrummet (ja där dom tydligen sover) men jag är helt säker på att dem saknar en ordentlig säng och att dom får rulla ihop sig på bara marken.
Man kan ju fundera på hur rika dem är igentligen? Dom verkar inte ha råd med något, ja jag såg ingen havre hink och vatten vet man inte heller hur dem får. Jag börjar tycka synd om mattens familj, här ordnar dem så fint för mig och så måste dem bo så där torftigt!!  Nu tycker jag att vi ponnys borde starta en förening som typ TVÅBENINGENS RÄTTIGHETER. Där kan alla ponnys som har egna mattar och lite större plats erbjuda dem ett bra hem.Jag kanske ska erbjuda min familj att komma och bo hos mig jag har ju ganska gott om plats..Om dem bara tar med sig sin egen krubba blir det nog bra, Jag och windsor kan t hand om dem.

Japp jag ska kolla upp vad det finns för regler på det här Får man verkligen ha mattar och såna hur som helst??
Har ni några förslag besök oss gärna i hagen bakom plansilon tjipp NIKKIS Och Willson.. 


Närbild

NÄRSYNT??

Måndag 12/1-2009

Vindigt j det blåser som sjutton. men 5 plus grader (jag behöver inte ha det kliiga täcket på mig!!!
Idag hittade matten en rund vit grunka i skogen, japp den låg helt stilla under en buske. Hon smög frampå tå till den så hon kunde fånga den, men rätt som det blev den rädd för hennes fot och hoppade upp på vägen precis framför mina ben, jag försökte nosa på den, men den den bara pinnade iväg. När matten kom upp ur skogen lyckades hon fånga den i armarna ja den bet inte eller så, och inte morrade den heller och så fort den var i hennes knä lugnade den sig och låg helt stilla där.Hon sa att den skulle få bo hos mig (AHHH) Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det??? Ja det kanske går bra (det kanske är roligt att få lite sällskap)  men den kommer inte få min havre iallafall, utan den får väl ha en egen matskål, jag vet inte vad en sån här äter, men kanske den inte gillar havre. Ä r det inte lite konstigt att man går och fångar in grejer och sen låter mig passa dem?
Jag tror att jag kommer få leka med den varje dag nu...BARNVAKT så att säga.
Matten sa att om vi tycker om varandra så kan vi gemensamt hitta på ett smeknamn åt bollen ja hon sa att djuret heter boll redan, men man kan ju döpa om dom om man vill. Lattjo! 
När vi kom in i boxen fick jag min havre som vanligt och matten släppte ner bollen i halmen men nu var den helt stilla och inte ville den ha min havre heller neej den bar satt där och väntade på att jag skulle äta färdigt och kanske leka med den sedan... Artig jaa riktigt snäll faktiskt. Jag tror jag skall snacka med den sedan och berätta vad som gäller här i boxen och hagen bakom  plansilon.. Ha det bra och besök oss gärna om ni har vägarna förbi................Nikkis och nu bollen.

Fredag 9/1-2009

Tjoho.... 2 plusgrader?? Yes nu är 14 minus slut, och mitt vatten är nästan isfritt. Innan har matten varit tvungen att hacka bort isen så att man får dricka.
En annan grej.. Matten har tagit av mig det rackarns skit täcket det sticks och kliar, förvisso skönt att ha på ryggen när det blåser men neej ucsh för grejjer som kliar. Jag har två stycken ett som är en typ flecce filt aktig Baby blå (hur matscho är det ?) det andra är ialla fall beige med baby rosa kanter men mest beige bättre, det är ett riktigt vinter täcke som prasslar så där äckligt som ikea påsen ungefär, jaa matten hämtar hö i en sån.

Igår morse gick vi som vanligt runt station och då brevid ån.. Där bor det nurton änder.... vet ni att dom sover på land? Joo för när vi kom väckte vi alla och dom kom i ett huj över oss och sen bara bombade ner i vattnet så det splashade hela tiden. och inte kollade dem om det var öppet vatten där dom landade först utan en del krashade på isen hahaha.
Jag och matten tyckte det var riktigt obehagligt från den totala tystnaden till ett helt å-krig på 2 sekunder.

För en vecka sedan spändes jag för en vagn och tänk jag är nog inkörd innan -säger matten, men jag har tydligen inte fått godkänt i Svenska språket, för det var en hel del jag inte fattade typ allt. men vi får väl börja träna med vagnen.

Imorgon har matten och storhussen djuren så då var det massor som jag skulle göra jaa inte vet jag men nåt om mina fötter igen..

Nu skall jag passa på och kolla in soluppgången ute i hagen hörs på måndag... Nikita


Fredag 19/12-2008 till Måndag 5/1-2009

Jul Jul Jul  med hela tjocka släkten sisodär 27 personer på julafton, Lollos födelsedag hela tjockan igen,Vi ha djuren, Nyårsafton -Patrik jätte sjuk, fam Axelsson på firar humör räddar hela kvällen med medhavd middag och strålande sprudlande humör Häftigt!!!!!!, jag åker på 39 graders feber. Firmorna stängda, Sandning, Stora husdjursmässan i Kista, möte med revisorn långa nikkis promenader  mm.mm. Japp nu är allt överstökat och kanske kan nu livet få återgå till det vanliga.. Gäääasp det har varit härligt att få vara ledig så många dagar.. och bara insupa fint men kallt väder. Jag har bara suttit på kontoret i två halvdagar, räkningar ni vet. Så nu kan Nikkis få ha lite nya åsikter igen jaa han förstod efter mycket om och men att jag skulle va ledig...
Så nu påt igen..


RSS 2.0