TORS 30/4-2009

Hejsan.. VALBORG, det betyder tydligen fest och eldar. HM Eld är det inte farligt?? Vad ska vi hästar göra tro? Jaa matten sa att vi skulle vara i hagen.

Igår kördes jag med 4H igen. Nu har jag tydligen varit helt omöjligt HINGSTIG sen i lördax och matten undrade hur länge det skulle vara? till igår kan vi konstatera, Jag orkade verkligen inte längre, så när matten skulle spänna för mig för vagnen så SOMNADE jag helt sonika. Ja hon fick verkligen ruska om mig när turen skulle börja, då hade alla hästar redan kommit en bit...Och det kan jag säga att från att sova jätte hårt till att sen börja arbeta hårt med vagnen är inte så roligt Neej jag kom liksom aldrig igång.. utan det blev en LÅÅÅÅÅÅNGSAM tripp med vagnen jag orkade helt enkelt inte hålla de andra hästarnas tempo. och när vi kom tillbaka somnade jag om vid stocken så matten fick väcka mig med en havre hink och nu var jag hungrig och åt upp allt. (ska sägas att jag inte hunnit äta på 4 dar eftersom jag vallat alla brunstiga ston och försökt få dem att stå i en ring. Det har verkligen inte funkat Dagens kvinnor går inte att tvinga ihop. SUCK!!!
Så nu hoppas matten på att jag kan lugna ner mig och äta + sova som vanliga hästar.. VI FÅR VÄL SEEE

Neej nu skall matten försöka komma ifatt på kontoret och försöka komma på vad familjen skall göra ikväll.. Imorgon
är det Maddes tur att fylla 40 år och då skall dem på gala fest hos henne.. Sen har matten djuren i helgen så vi får väl se om jag kanske får lång vila nu...skulle ju verkligen behövas.
Om ni undrar över något kan ni kika in vid sjöhagen där vi nurton många pållar huserar...
Nikkisen.. Imorgon är det bara 16 dar tills Sofie kommer hem. Nedräkningen startar alltså 1/5-2009....


Mån 24/4-2009

ÅHÅ,, Rapport från gräshage NR 1... Jajjemensan vad tror ni hänt i helgen då?? Jopp Matten fick rapport i lördax att äntligen skulle vi pållar få flytta från vinter hängnet.. jaara`  Nu skulle vi boa ihop oss med Blondinbella och hennes syrra och fjord bäbisarna samt Nordsvenskarna Enya och hennes son Loke. Japp BJÄSSAR jag säger bara det. Enorma.
typ nurtonhundra centimetrar över havet.. Det var tydligen Alla russ samt jag som fick flytta på lördag kvällen och shettis gänget flyttades i söndax. Nu till mitt första möte med gladiatorerna det gick jätte bra. dem fick snabb nosa på mig men även jag har någon form av överlevnads instinkt, så när dem kom tre och tre från varsin sida fick dem snabb nosa på mig, sen så hajjade jag och sprang, sprang,sprang,sprang,sprang,sprang och sen sprang jag lite till och efter det sprang jag,,, Sen kom ju min snygging VIZZLA.. Ja är hon inte vacker så sig?? om jag bara får vara nära henne löser sig allt. Jopp. Fast hon har inte fattat att jag är en bra kille än, men skam den som ger sig. ja jag tror att om man tar brudarna på utmattning kommer dem att ge med sig.. Så nu om jag tappar henne med blicke så skriker jag så jag blir hes, sen får jag göra som hundarna nosa mig fram till henne.

Igår skulle ju matte enl löfte ta en solig långpromenad via Vågsjö vi har ju gjort denna promenix förr och då har den tagit 3,5 timme. Nu hade matten även bestämt att selen och vagnen skulle med och även att hon skulle fläta min man igen. Ha trodde hon ja.. Det börjar ju med vårt utsläpp till gräshagen NR1 där alla stona blir brunstiga på en gång när dem träffar LOKE (Don Juan säger matte) Så alla mina hingst fasoner hoppar igång mtten har ju inte sett dem sen det stora veterinärbesöket i Oktober så hon blev helt chockad.. Japp Jag ville inte tas in, inte bli borstad absolut inte selad och den förb??nnade vagnen var inget jag tänkte ta på mig heller, Tror ni matten har förståelse för detta Nix hon bråkar blir röd i ansiktet arg och egentligen skitförbannad det var ju bara att följa med faktiskt hon är inte enkel att slåss emot sen fick hon Gå bakom vagnen i ett mycket snabbt tempo eftersom jag skulle hem dirrekt och hajjade inte det här med Vågsjö rundan.. Men hon vann ju naturligtvis men för att visa mitt missnöja gapade jag och skrek varje gång vi såg en häst och små sprang hela vägen från Skavlöten och hem åkte matten i vagnen och nu kunde jag sätta upp en rasande fart i full galopp. Vår lång promenad slutade på rekord tid 1,35 min. Japp Vem VAnn?? Sen orkade inte matten bråka längre utan körde ut mig i gräshagen och nu går jag här och filosoferar över att livet ju är Underbart för en liten Hingst (Valack) 
Har ni vägarna förbi så vinka (det är jag som är vit).
Tjipp Nikkisen 

Fredag 24/4-2009

Puh svett lönedag men matten hann. Igår kom hon stressad och flåsande ut i hagen kl 18,30 Va? 18,30 vad nu jag skulle just till att knoppa! Nehej då nu skulle det in till stallet fast som muta fick jag mattens is glass Jätte smarrigt.
Jopp sen fick jag havre jätte gått tror ni.. men hon envisades med att sockra havren med mineraler JÄTTEÄCKLIGT!!
Idag ska det tydligen bli 20 + grader så kanske ska det grillas? Matten hade storhandlat igår tex små färgade kulor till hennes andra djur (dammfiskar) dammråtter vet jag vad det är, men dammfiskar.hm joo hon säger att rasen heter Koi karp.. och dem älsta fiskarna hon har är 15 år .. Hur sur fisk är inte det jag fyllde ju 6 år i måndax och jag känner mig ganska gammal vad tror ni om att fisk är 15 år? 
Nu ska jag försöka få in en skit bra bild på mig som Carro har tagit det är bara knölig  

Fredag 24/4-2009

Neej nu är det strul hade skrivit en lång text... förlorade den vid inläggningen av dansa bilden..
Så jag får göra ett snabbt inlägg här inget speciellt har hänt.. Utom den fina bilden som Carro har tagit
Hon mailade matten igår och nu skall matten försöka få in dem på hemsidan hon försöker bygga..
Men eftersom nu är kl arbets tid så skriver vi inget mer ....
Tjopp Nikkisen

Dansa!!


Tors 23/4-2009

God moorrgon.. Igår fick jag dra vagnen igen, Matten började med att stressa ut 4Håarna så dom kom iväg. Så vi dravlade runt på vägarna. När vi kom till den sista Jätteuppförs backen ( där matten alltid kliver ur) kom hon på att hon kunde ju låna en 4Håare.. mycket mindre än henne men i jallafall..tyngre än bara vagnen som är tung i just den backen så sagt och gjort i med 4Håaren och fullt drag uppför backen Duktig tyckte matten och 4Håaren. Härligt nu är det gjort.
Jag trode mig höra att matten viskade att nästa gång tar vi 2 4Håare men jag kan ju ha hört fel.

Jaa för er som inte har koll, så är en 4Håare en barn i lagom storlek som tjatar på sina föräldrar för att få komma till oss och titta på mig.. Jag tror dem behöver betala för det, hm till Matten kanske?? ja sen får dem en annan ponny att borsta och pyssla med tills vi ger oss ut och rider/drar häst och vagn.. Då får dom sitta lite högre upp och titta ner på mIIg.
Och då bara när vi är ute, sedan får dom kliva av och titta på mig från marken. Dem som betalar mest får kanske klappa mig när vi är tillbaka. Det finns åxå större tvåbeningar som kallas ledare dom får ta på mig utan att betala. Och dem får även ta foton av mig. Om jag tycker att 4Håarna varit snälla kan jag göra någe trix för dem men inte alla.
Jag förstår ju att det är hemskt roligt att komma hit för att se mig så jag ställer upp.
Ja det här är en liten del av min bild av vad en 4Håare är  Rätta mig om jag har fel... Det är bara att kliva fram till oss i hagen  om ni inte tror att ni vet vem som är jag... Kolla bara den hästen som dirrekt kommer fram till sin matte.. Det är JAG. ( om matten inte är med, så är jag den ända hästen som är vit)
Nix nu skall det käkas Jaa Bondekillen kom ju med en sprojlans ny höbal ca 500-16 ton tung, kommer ta en dag ätt äta upp tjopp NIKKISEN

Onsdag 22/4-2009

Tjopp, som ni märker så skrver vi hela tiden om igår.. men det beror på att matten ligger och drar sig på mornarna till kl 06.00- hon kommer inte ut till mig förns 17.00 så jag går och krafsar i hagen hela dan utan att hon ens visslar eller nåt.
Men när hon kommer då minsann, då blir jag kramad borstad och matad (havre).
Iförrgår var det en person här på gården som ville se när jag lade mig och satt.. Men nu tyckte jag att gräset var så väldigt grönt och det kurrade i magen så jag lossades som jag inte förstod nått!! Tror ni inte att när vi skulle gå tilbaka till hagen senare, så grubblar matten över hur det kunde bli så fel, jaa jag såg hur det knakade och hur hon sakta blev arg på sig själv över hur hon trodde hon gjort fel. Så nu får jag dåligt samvete, här kommer hon och pysslar med mig jag får morötter glass mm och jag kan inte lägga mig ner för henne. Så då funderade jag på hur jag kunde rätta till allt och hur gör man då det? Joo man lägger sig ner på stigen och sätter sig jätte fint och länge.. Och vips har matten förstått och hon grubblar inte mer..Duktigt av lilla mig eller??
Igår skulle selen på och snyggingen SARA (shettis sto) fick åxå dra vagn.. Det var skoj minsann.
Fast matten blev lite grumlig när hon fick in mig -ÅHH tre nya blödande sår.. Hon verkligen ser allt som blöder och tycker att dessa måste tvättas och plåstras om, men där är jag av en helt annan uppfattning. Man rör inte dessa det gör ont och jag vill inte. Fast tror ni det hjälper?? neej då hon säger att det kan bli nåt infekt??(/&%  och det kan tydligen vara farligt vad vet hon? Farligt det är när eltråden kommer genom luften eller en elak Mascot kommer jagande eller nåt sånt, hon kan ju ingenting.
Ikväll skall tydligen selen på igen jag börjar få lite muskler nu minsann jaa hon är ju inte helt lätt att dra runt på. hihihihii.
Hej hopp Nikkisen

Tisdag 21/4-2009

Tjoho....
Igår fick jag följa med till affären, johorå det är en stor sten yta och ett stort stall med stora fönster, där går matten tomhänt in och efter en stund återvänder hon med en massa tvåbeningar med en sån där prassel påse med grejer och i den har hon något hon kallar glass. Glass ja det är ett häst godis som är extrem kallt lite läbbigt att få i munnen men jättegott.. jag gillar både isglass och någon choklad sort. igår fick jag en egen som jag glufsade i mig så fort så fort.
ikväll ska vi köra med 4H jag får gå sist och vakta så att inte de andra hästarna smiter. Den här veckan är det tydligen löne vecka så matten kommer att sitta och räkna........

Här kommer bild sen i höstas dan efter jag kom..för att roa er.

Neej nu måste matten arbeta, Sofie hur går det?

Mån 20/4-2009

  Jag vill likna en andalusier.......

Snygg??
Här med en utsläppt man,, Går ju flätad alltid annars.


Kan ju springa lite för kamerans skull..



Vild och vacker ?

Bakifrån
Och här bakifrån...

Måndag 20/4-2009

Tjingeling... Oh äntligen måndag... Matten har haft djuren i helgen. I tisdax bestämde matten att nu med nya selen skulle jag köras på tisdagar och onsdagar för då är 4H här och det är roligare att följa med med sällskap. så sagt och gjort nu skall mina SK muskler byggas upp, matten sitter ivagnen hele tiden..( ja innan tyckte hon ju synd om mig och klev ur i alla backar) men nu icke nu får jag verkligen lägga hela min vikt i selen för att få upp Paddan över backkrönen,,, san får jag ju åxå springa för att komma ifatt de stora hästarna MEN JAG ÄR OTROOOOLIGT DUKTIG tydligen!!!!.
Nu kommer matten sätta in lite bilder som hon hann ta i lördax.. INNAN hon KRACHADE stor husses kamera.. Det är inte populärt kan jag meddela.. Se här ovanför på några bilder:

Söndag 12/4-2009

Puh!!! Vad ska man saäga Idag är matten ledig.......... Första gången på mycket länge. Hon skall arbeta iträdgården idag. Det ska tydligen fejjas och fixas. Jag har nu bott i russhagen sen i fredax jaa vi får inte gå in, neej vi sover ute (lite kallt på nätterna men soligt och +25 grade i solen på dagarna. Ja det är svårt med all den här pälsen...fast den börjar ju släppa nu. Fnys säger matten hon är helt vit när hon gullat med mig en stund Värsta trasslet med en vit ponny tycker hon.det har kommit tre kalvar, men inga fler lamm ännu. Stor husse har börjat sopa sand och Alla hussarna  i familjen har hjälp till  hela veckan och i helgen, imorgon skall mattarna åxå vara med. Det är många adresser som skall hinnas med.

Nu börjar mattens trädgård så smått bli grön jag fick vara på hennes tomt i två timmar igår och bara äta hon tyckte jag var duktig som klippte gräset daä klipparen inte kommer åt PRAKTISKT med en ponny sa hon Va skönt det känns när man kan hjälpa henne. I onsdax fick jag min nya sele så nu har jag blivit körd två gånger Jaa selen jaa den är ett mek vi håller ju på att köra in den säger matten fast jag undrar ja ja iallafall den måste tydligen töja sig innan hon börjar klipaa av den så just nu när den sitter på mig är det bara en liten fläck vitt skinn och resten remmar mm ser ju inte klokt ut vi får bara hoppas att lädret ändrar sig snabbt. Jag är ialla fall jätte duktig på att springa omkring med tjockisen i vagnen.

Nix nu skall matten till trädgården som ju har väntat hela vintern, hon köpte tydligen penseer igår som skall planteras ut.

Ha det chip Nikkisen 

RSS 2.0